Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - sm0xdo

Pages: [1] 2
1
Konfiguration av RRC 1258 / Re: Telegrafi problem
« on: 2015-10-29, 16:15:21 »
nu har jag provat inom samma LAN med två olika program; cwtype och logger32. cwtype har bara winkey alternativ. logger32 winkey2 inställning ska väljas.

resultatet är detsamma, winkey telegrafi styrning resulterar bara "dots" medans I/O-styrd telegrafi låter som det ska. jag har lyssnat med en annan radio bredvid för att veta hur nycklingen låter från TS2000 i verkligheten.

när jag vrider CW-ratten i radio-rrc ser jag hur cw hastigheten ändras i cwtype programmet. så jag antar winkey kommunikationen fungerar korrekt. 

vad gäller winkey-styrd telegrafi man borde kunna utesluta nätverksproblem nu.
 
någonting mer jag kunde prova?

73 de petri

2
Feature Requests / Kenwood app AGC support
« on: 2015-10-07, 09:25:45 »

hi
I would like to have a AGC setting in the Kenwood app.

Reason is that when having SSB/CW QSOs an AGC is needed, but when running digital mode QSOs e.g. FSK441 AGC is not good.

73 de petri
 

3
Hi,
I have skype and RRC nano installed on same tablet PC.

Whenever RRC nano app has been active the skype microphone stops to work with other words, when RRC nano app is shutted down. I need to restart the tablet PC in order to get skype microphone work again. It feels like the RRC nano reserves the microphone and doesn't release its handle when app is shutted down.

any hint what to do without need for a restart ?

73 de petri sm0xdo / oh4mvh

4
General / Re: Kenwood TS-2000 disconnect problem
« on: 2015-10-01, 09:01:19 »
hi,
more testing here.
now I see a link with disconnection be due to screen saver activation. I extended time when screen saver (black screen) is activated from default to 10min and disconnections doesn't appear any more frequently. actually I have not had any, so I don't know if disconnections disappeared.
73 de petri

5
General / Kenwood TS2000 DSP bandwidth issue
« on: 2015-09-30, 22:09:34 »
Hi,
App sets the bandwidth in my Kenwood TS2000 something I don't understand.
E.g. value in app is 2000, but the rig low cut is 300Hz and hi cut is 2400Hz when in USB mode. If I change the app value to 2200, rig shows low cut 300Hz and hi cut 2600Hz.
How I should interpreted the BW setting value in app?
I'm running app version 1.3.4.
73 de petri

6
General / Re: Kenwood TS-2000 disconnect problem
« on: 2015-09-30, 22:03:24 »
hi,
I'm suffering the same issue with a difference that when then disconnection happens the TS2000 is turned off.
I'm running FSK QSOs and it would be helpful maintain connection without touching the app.
73 de petri

7
Konfiguration av RRC 1258 / Re: Telegrafi problem
« on: 2015-09-01, 12:37:21 »
senaste inlägget tänkte jag närmast på inställningar i control RRC som skilljer från det som anges i manualen s. 76. Istället ha I/O och Keyer har jag Connect och Keyer. Fundering var närmare varför skilljer det.

Nu har jag fått också hjälp prova ansluta endast radio RRC pad till radio straigth key ingången. bara "dots" med winkey inställning.

Jag nöjer mig nu med fungerande nycklingen via I/O som spökade först och därför jag startade diskussionen. Enda misstanke  jag har är något med internet förbindelsen. Routrar, fördröjning hos operatören eller något annat.
 
Jag får fortsätta med winkey när jag är på plats vid radion och inom samma LAN. Återkommer om jag hittar något.

8
Konfiguration av RRC 1258 / Re: Telegrafi problem
« on: 2015-08-30, 22:28:00 »
nu ska bara radio RRC I/O-stiften vara ansluten till key ingången i radion enligt hur manualen anger. hör endast sidton från radion när control RRC side tone är satt 0 och både winkey nyckling och vanlig I/O nyckling i control RRC genererar endast ton i sändningen. 

tänkte om det är något med inställningar att göra. min control RRC inställning för out0 mode ser annorlunda ut än manualens. det ska vara I/O och Keyer istället Connect och Keyer. see bifogad bild. kanske har det inget med saken att göra, men kunde min control RRC ha fått något för sig ?

9
Konfiguration av RRC 1258 / Re: Telegrafi problem
« on: 2015-08-28, 08:10:58 »
nu har jag provat sätta com1 till winkey mode i control RRC. com3 satt jag "inactive". resultatet blev detsamma, programmen cwtype och n1mm sänder endast "dots". logger32 har jag lyckats prata med control RRC, men jag har inte fått sändaren nyckla.

radio RRC pad är ansluten till paddle ingång och I/O till straight key ingången i min TS2000.

10
Konfiguration av RRC 1258 / Re: Telegrafi problem
« on: 2015-08-25, 08:31:44 »
något mer i den här.

nu har jag också provat  hemifrån I/O-styrd telegrafi med datorns egen com1 port. enligt en motstation låter telegrafin bra och stort sätt som den låter i control RRC. jag kan alltså bara ringa skillnaden varför den tidigare fungerade skicka bara "dots" beror på bredbandsoperatörer eller något i routrarna. lantronix device installer drivers är jag lite tveksam eftersom medlyssning i control RRC lät fint även när felet fanns.   

på plats i samma LAN vid radion kvarstå att prova - men jag tror den ger inte så mycket nu.

vad gäller winkey så konfade jag mitt tredje program logger32 använda winkey i comextra portet. den har två inställningar; winkey och winkey2. först nämnda ville inte kommunicera med control RRC. den sist nämnda gjorde det men jag fick inte det riktigt att fungera.
vet någon vad är skillnaden mellan dessa ?
operativsystemet är hasta la Vista - det låter fint i control RRC när datorn nycklar så jag är tveksam om det finns något i USB drivers i min Vista.   

jag har inte hunnit prova om control RRC com1 eller com2 skulle fungera bättre när inställd i winkey mode.

11
Konfiguration av RRC 1258 / Re: Telegrafi problem
« on: 2015-08-20, 08:35:29 »
ska tillägga till tidigare att winkey lät fint i control RRC.
 
nej, jag har inte ännu provat i samma LAN. avståndet är långt att ta sig till remote stationen.

12
Konfiguration av RRC 1258 / Re: Telegrafi problem
« on: 2015-08-19, 20:59:23 »
nu har jag gjort prov med winkey och jämfört med I/O styrd telegrafi. efter jag installera remoterig rs232 drivers för USB fick jag inte winkey kommunicera över usb när rrc1258 comextra var vald som winkey port och motsvarande usb-comfsck i control rrc var satt till winkey. misstänkte att en lantronix deviceinstaller rs232 driver blockerade det på något sätt. så jag avinstallerade deviceinstaller, då försvann den drivern. då lyckades jag med winkey, men...

resultatet blev att I/O nycklingen, som jag använt i datorns egen com1 port, lät hyffsat bra och med låg latens, inte alls bara "dots" jag fått rapporter. man märker också från radions front panel hur uteffekten är mer stadigt, så jag tror telegrafin sändes som förr.

då testade jag byta till rrc1258 comextra (com8). då lät det bara "dots" igen. kan dela ljudklippen om jag bara vet hur.

växlade också mellan I/O och winkey för att prova att det var inte tillfällighet. program jag använde för winkey var cwtype och n1mm.

förväntade mig resultatet var tvärtom med tanke på att om winkey mode skickar riktiga ascii-tecken över och radio RRC omvandlar de till telegrafi tecken.

jag gjorde provet på klubben för att höra hur det låter och samtidigt spela in. klubben har också en bra anslutning, up/down ca 20MB enligt mätningen samma gång.

så nu kvarstå höra rapporter från andra mottagare när jag sänder hemifrån.   

några fler tips få winkey fungera ? det låter trots allt säkrare kort vad gäller jitter etc.

73 de petri

13
Konfiguration av RRC 1258 / Re: Telegrafi problem
« on: 2015-08-14, 15:39:54 »
tack snabba svar. bra veta att jitter inställningar påverkar inte telegrafi överföringen.

testade i samma LAN i somras köra några NAC och ingen som klagade så länge jag hade kabelanslutning mellan router och control rrc. (bytte jag till wifi mellan control RRC och router så gick det ingen bra överhuvudtaget, men det tror jag berodde på distansen mellan router och control RRC).

har nu också anslutit control RRC med kabel till routern utan märka någon förbättring. att lyssna bandet låter fint, klipper inte alls.

kom på en sak som har hänt är att jag behövde byta alltele/inteno till comhem/netgear kombinationen.
men spontant känns det att problement har inte kommit direkt efter byte utan har kommit senare, kör ju regelbundet flera NAC. antar problemet kunde ha något med operatörsnät/routern att göra.

utan att studera manualen, kan jag använda i radio RRC änden samma setup utan förändringar om jag går över till winkey ?

14
Konfiguration av RRC 1258 / Re: Telegrafi problem
« on: 2015-08-14, 14:51:36 »
jodå, det har varit förändringar i mitt system på vägen, men jag kan inte konstatera något som har direkt göra med det här telegrafi problemet. Jag har laborerat med jitter-inställningar tidigare.

Ja, timeout är kanske närmare 2 sek.

Bekymret är nu att jag får inga "dash" ut i min utsändningen. Glömde skriva det i första inlägget.

Alltså när jag nycklar med datorn låter det fint i control RRC, men motstationer säger att det finns inga "dash", bara "dot" i signalen. Högsta hastigheten jag fått genom är 65 tecken/minut i 3G ansluten radio RRC. Ingen har direkt klagat på det här tidigare innan problemet uppstått. Jag har också mottagit min egen sändning någon gång tidigare för att mäta högsta möjliga hastigheten i nycklingen utan att ha konstaterat något liknande problem. Telegrafi har alltså fungerat ok.

Efter problemet började bytte jag till 4G ansluten radio RRC, men problemet kvarstå. Jag använder samma nycklingshastigheten.15
Konfiguration av RRC 1258 / Telegrafi problem
« on: 2015-08-13, 22:22:08 »
Jag har anslutit datorn till control RRC och radio RRC till TS2000 enligt manualen för att ha datorstyrd telegrafi. Den har haft fungerat länge bra. Men nu dök upp ett problem som jag tror är härled till control RRC. Jag har gjort följande undersökningar.

När jag kortsluter control RRC I/O pin 8 och 4 så hör jag telegrafi tonen från control RRC, radion styrs till sändningen men det varar bara ca. 0.5 sekunder. Beteendet liknar någonslags av timeout. Nycklingen repeteras inte om jag låter pinnar vara kortslutna.
Trodde det skulle ha någonting göra med control RRC keyer inställningar, men icke. Oavsett om jag väljer keyer enable eller disable är beteendet likadant.

Om jag på radio RRC sätter out2 mode till on/off och klickar på on knappen, börjar radio sända telegrafi utan någonslags av timeout. så jag antar radio sidan är ok.

Jag uppgraderade control RRC till senaste FW, men beteendet är likadant.

övriga inställningar:
control RRC
IN0 keyer

radio RRC
out2 mode keyer

Hittar ingen inställning vad skulle påverka.

Vad ska jag göra ?


Pages: [1] 2