Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - SM5DXU

Pages: 1 ... 6 7 [8] 9
106
Förbindelsen till mitt remote QTH är uppe men fungerar tyvärr dåligt.

Högtalarljudet från radion låter helt ok, medan ljudet vid sändning (SSB) är svagt och inte läsbart av motstationen. Dessutom är svaret gentemot HRD mycket långsamt och opålitligt. Det förefaller som om bredbandets prestanda gentemot Radio RRC:n är strypt - förlåt om jag uttrycker mig okunnigt. Samma sak märks också när jag använder web-interfacet mot RRC:n.

Det fungerade utmärkt via mobilt bredband (Telia 4G), och jag väntade mig att det om möjligt skulle bli ännu bättre nu när min son har bytt upp sig till fast bredband via fiber, 100 Mbit/s.

/ Göstha

107
Fick nytt interface idag, kopplade in och provade det. Nu fungerar det så här långt, dvs hemma hos mig.

Se bifogad rapport!

Tack och Glad Påsk!

/ Göstha

108
Det felaktiga interfacet returnerat per post idag.

/ Göstha

109
Hej!

Nu har jag gjort en noggrann analys.

Det nya WiFi interfacet går inte att installera "från scratch" på vare sig Control eller Radio RRC. Det fungerar endast om setup först har utförts med mitt ett år gamla interface, se bifogad rapport.

Jag ber om ett nytt WiFi interface, leveranskontrollerat på en "resettad" RRC. Det felaktiga, serienummer1000957579, returnerar jag med vändande post så snart jag fått en retursedel.

Hälsningar / Göstha

110
Hej!

Jag har precis installerat ett nylevererat WiFi interface i min RRC-1258 MkII vid sändaren.
Tyvärr går det inte att konfigurera det.

Felmeddelande när jag klickar på Scan: Failed getting WiFi information! Error: No Wi-Fi card

Setup Manager 1.26, FW/HW Version 007, Firmware 2.78, Bootloader 1.10, HW 008

Efter att ha uppdaterat Setup Manager från 1.20 till 1.26 och firmware i RRC från 2.77 till 2.78 kunde jag hitta nätet en gång, och logga in, men fick inte igång anslutningen. Sedan har jag försökt göra om scanningen ett antal gånger, men bara med ovanstående felmeddelande som följd.

Det är 5 mil till mitt remote-QTH, så jag behöver ett bra råd!

Hälsningar / Göstha

111
Allmänt diskussionsforum / Re: Dålig teckengivning på CW
« on: 2014-02-22, 10:21:34 »
Hej Micke!

Det var alltså teckengivningen ut från sändaren som påverkades, utan att det kunde höras i medhörningen från RRC:n. Framför allt blev strecken av varierande längd. Det var genom att jag svagt kunde höra sändarens sidetone i högtalaren, "bakom" RRC:ns betydligt kraftigare sidetone och något tidsförskjuten, som jag fick idén. Sändarens sidetone påverkade (störde) inte alls inte min nyckling.

73 / Göstha

112
General discussion forum / Positiva rapporter
« on: 2014-02-21, 21:01:06 »
Hej!

Vid gott och väl hälften av mina QSOn på SSB får jag spontant mycket positiva rapporter på moduleringen, sedan jag berättat att jag kör remote. Tack för en alldeles förträfflig produkt!

Hälsningar / Göstha

113
Allmänt diskussionsforum / Re: Dålig teckengivning på CW
« on: 2014-02-21, 20:54:14 »
Ursäkta ett långt dröjsmål!

Jag har i stort sett undvikit att använda CW sedan mitt första inlägg. Varje kontroll via SK4KO eller något enstaka QSO har varit lika nedslående, men nu tror jag mig ha hittat en lösning. Vid mitt senaste besök på remote-QTH fick jag en idé och stängde jag av sidetone i FT-847-an. Härom kvällen gjorde jag sedan ett nytt försök och teckengivningen (via SK4KO) föreföll nu helt i sin ordning! Ett långt och trevligt CW-QSO bekräftade det positiva resultatet.

Är detta något ni på SM2O uppmärksammat förut?

Naturligtvis bekräftades samtidigt att jag sannerligen behöver träna CW, efter att i stort sett ha varit QRT på KV mellan juni 1980 och våren 2013, men det är en helt annan historia... ;D

/ Göstha

114
Allmänt diskussionsforum / Dålig teckengivning på CW
« on: 2013-09-27, 20:40:27 »
Hej!

Sedan jag bytt remote-QTH (min son har flyttat), har det uppstått problem med teckengivningen på CW. Alldeles för ofta blir någon (ibland kanske rentav flera) av de långa teckendelarna i ett tecken betydligt längre än normalt. Det hörs när jag testar mot SK4KO och verifieras av motstationerna, nu senast av SM5AJV. Medhörningen låter däremot helt som den ska.

Ping-tiden varierar mellan 30 och 45 ms och antennsignalen på routern är helt okey, tre stabila streck.

Efter flytten blev jag tvungen att med er hjälp ändra inställningen på 4G-routern vid radion för att återfå kontakten mellan RRC-erna.  Routern är en Huawei B593 från Telia, ansluten med 1 m (oskärmad) nätverkskabel till Radio RRC. Jag minns inte hur jag hade ställt in routern tidigare, men nu är DMZ aktiverat, inte portmappning och SIP ALG. Den kan ha råka tappa inställningarna vid flytten. PIN-koden till SIM-kortet hade nämligen "försvunnit" och behövde knappas in på nytt.

Dipolen för 80 och 40 m sitter för tillfället bara på 8 m höjd i stället för 20 m, tills masten kommer upp igen någon gång till våren. Utifall det kan ha någon inverkan. Det kanske hjälper att byta till den korta, skärmade nätverkskabeln...

Hälsningar / Göstha

115
Allmänt diskussionsforum / Re: Brum på CW i FT-847
« on: 2013-06-30, 22:06:07 »
Hej Curt!

Jag har inte gjort något mer åt saken ännu. Tänker börja med att se över jordningen av transceiver, kraftaggregat (Diamond GSV-3000) och antenntuner (LDG AT-200). Det dröjer nog några veckor till, men jag kommer att rapportera om resultatet, var så säker!

/ Göstha

116
Allmänt diskussionsforum / Brum på CW i FT-847
« on: 2013-06-08, 00:09:34 »
Jag har uppmärksammats på ett överlagrat brum på CW-tonen vid sändning remote. Jag använder den inbyggda elbuggen i RRC1258 MkII. Det finns inget brum på bärvågen i AM-läge och det hörs heller inget brum på SSB. CW-brummet syns t o m i "vattenfallet" på SK4KOs SDR-mottagare.

RRC-erna har näst senaste FW.

När jag lokalt (på plats vid transceivern) lägger ut en CW-bärvåg (trycker på nyckeln), är tonen hur ren som helst.

/ Göstha

117
General discussion forum / Re: Android
« on: 2013-05-23, 15:09:16 »
Sounds interesting! Instead of listening to a WBSDR RX (like SK4KO) with the Pocket Transceiver Android app, I'd prefer listening to the RX on my own remoterig-connected transceiver (FT-847). Maybe an extension to that app would do the job.

Göstha, SM5DXU

118
Nu har jag skaffat en LDG AT-200Pro II till FT-847-an, och genast har jag fått idéer!  ;)

Det vore praktiskt att kunna lägga ut en ton i SSB-läge med c:a 25 W sändareffekt för att initiera automatisk antennavstämning, eftersom den styrmöjligheten saknas på FT-847.

Visserligen går det att vissla i mikrofonen, eller löda ihop en (o-)lämplig tontuta, men jag föreställer mig att det borde gå att generera en ren och fin ton i Radio RRCn. Tonen skulle exempelvis kunna initieras från någon ingång på Control RRC och nivån ställas in med web-interfacet till Radio-RRC.

73 / Göstha

119
Problemet löst!  :)

Obetänksamt nog hade jag placerat Radio-RRCn ovanpå nätaggregatet till FT-847-an. Brummet inducerades av läckfält från nättransformatorn. Det var bara att flytta iväg RRCn från nätaggregatets närhet, så var brummet helt borta.

En varning är alltså på sin plats, så att fler slipper göra samma misstag som jag.

73 / Göstha

120
Hej Palle!

Jag har precis försökt göra som LA4ESA, men lyckades inte få ICS att fungera.

Hittills har jag använt WiFi interfacet till Control RRC och det fungerar fint, men våra smartphones tappar WiFi-anslutning till routern varje gång jag stänger RRCn och då måste jag starta om routern.

Datorn tappar inte WiFi-anslutningen. Märkligt.

Har du någon förklaring till routerproblemet?

73 / Göstha, SM5DXU

Pages: 1 ... 6 7 [8] 9