Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - sm2o

Pages: 1 2 [3]
31
Det är väldigt enkelt att köra remote från hotell och liknande platser där man bara har tilllgång till trådlöst nätverk. Man loggar oftast in via ett webbaserat loginförfarande så man kommer inte undan en PC. Jag använder här en liten EEE-PC med inbyggt WLAN för att logga in och den fungerar också som brygga mot hotellets WLAN. I PC:n går man in via kontrollpanelen till nätverksanslutningar. Där högerklickar man på den trådlösa anslutningen och under fliken avancerade inställningar bockar man för "Tillåt andra användare att ansluta via denna Internet anslutning". Klicka sedan på OK så är det klart. Sedan ansluter man en nätverkskabel mellan RRC.n och PC:ns nätverksuttag. Om RRC:n är vara inställd för DHCP så krävs inga andra inställningar i den än hemma.

32
Nu finns en ny programversion till RRC-1258 (v1.17) med stöd TS-480 i delat montage lika IC-706. Det finns också stöd för att fjärrstyra de flesta ICOM, Kenwood och Yaesu riggar från PC med tex. HamRadioDeLuxe. All ljud och data kommunikation sker via RRC-1258 och ingen dator behövs vid radion. Se under resp. länk till vänster
För de som vill fortsätta att köra IC-706 har det inte hänt så mycket men funktionen med programmerbara portar gör det lättare att kombinera RRC-1258 med tex. IP telefoni.

Övriga nyheter i v1.17

- infört TS480 läge.
- infört programmerbara serieportsparameterar, bits/s, stoppbitar, paritet etc.
- infört allmän ICOM mode. För att med tex. HRD styra en vanlig station via ICOM CI-V prot.
- infört allmän Yeasu mode, För att med tex. HRD styra en vanlig station via Yeasu CAT prot
- infört allmän Kenwood mode, För att med tex. HRD styra en vanlig station via Kenwoods PC Control prot.
- infört transparent mode där varje tecken skickas direkt över UDP-datakanal. Ställbara param.
- infört upp och nedkoppling av uppkoppling (SIP) via webbgränssnittet.
- infört restart av enheten via webgränssnittet.
- infört möjlighet att föra över ingångarna och utgångarna mellan burkarna (för CW-paddle).
- infört programmerbara portnummer SIP, RTP, DATA och även HTTP och Telnet.
- infört möjlighet att läsa ingångarna och utgångarnas status via webbgränssnittet.

33
2009-01-16
Nu finns även stöd för ICOM vanliga CI-V protokoll det innebär att vilken ICOM-station som helst kan fjärrstyras med RRC-1258. Man använder då tex. HamRadioDeLuxe för att styra radion, ljud och seriedata skickas sedan över internet via RRC-1258. Jag kommer att uppdatera webben med mer info efterhand.

Även Stöd för YEASU:s och KENWOOD:s protokoll är införda. Mer info kommer så snart vi hunnit testa dem.

En Generell mode är också införd som skickar seriedata tecken för tecken, ljud i båda riktningarna samt E och M signal för PTT/SQ. Denna mode kan användas för tex. repeaterlänkningar.

/micke


34
Allmänt diskussionsforum / Mobilt bredband
« on: 2009-01-06, 22:08:03 »
Vi (SM2O och SM2GCQ) provade idag att använda mobiltbredband i radioänden. Bert har en DLINK DIR-451 Router med en Huawei E220 Dongle och Tele2 3G. DIR-451.an går att sätta upp som vilken router som helst. Vi satte radio-RRC:n på DMZ. STUN-frågan i RRC:n rapporterade rätt utsides adress. Jag programmerade min panel (SIP-contact) med den IP:n och vips det funkade. Jag pratade med honom över 145.550. Han hade inte perfekt kontakt med 3G nätet så det blev korta avbrott i talet. Pingtiderna låg mellan 120-380 ms. Så det återstår att prova med bättre 3G signal och programmera upp DynDns adress osv. för att se om det funkar i praktiken. Rent nätverkstekniskt så funkar det precis som tänkt är, men frågan om 3G nätet är tillräckligt stabilt för att man skall slippa avbrott.

Pages: 1 2 [3]