Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - SM0UXX

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7
46
Tack för tipsen, ACU!

Jag slängde dit skärmade nätverkskablar, och det dämpade faktiskt de starkaste störningarna några S-enheter. Vissa svaga störningar försvann. Om jag bara kommer mig för det ska jag gå igenom dina åtgärder, Uno. Tack igen!

47
Hej!

Ville kolla om någon här kör med USB till RS-232 adapter på kontrollsidan? Har bara en serieport på datorn (laptop) som redan är i användning, så behöver en till. Vill gärna ha tips på adapter som verkligen fungerar till 100%.

Nu är det så att jag har så mycket andra grejer som säkert vill trassla sig på vägen (har haft massa trassel med com2 tidigare), så vill köpa mig ett säkert kort, så att i alla fall felet inte ligger på datorn vid kontrollsidan  ;)

Har t.ex. hittat http://www.dustinhome.se/deltaco-adapter-usb-till-seriell/product/5010545957 , eller så finns det en beskrivning på enkelt hembygge på http://www.pccompci.com/usb-converter/usb-converter.html (men använder helst min sparsamma fritid till andra byggen  :P)

48
Hårdvara, Kablage, Installationer / Re: LF-problem
« on: 2011-08-02, 07:25:44 »
Jag har löst det med en bredbandig högtalare som är för HIFI egentligen. Kör mestadels SSB, och tycker den funkar riktigt bra för ändamålet. Det är ett ganska litet element i låda stoppad med vadd så att det inte bllir någon självresonans.
Köpte denna som byggsats från HIFI-kit för under 200kr.

Tror att det var denna http://www.hifikit.se/index.php?id=86 jag köpte....

Enda problemet för mig är att min IC-706 panel inte riktigt orkar driva högtalaren om man drar på lite volym, så ska sätta in någon slags LF-förstärkare (någon som har tips?).

Min erfarenhet med datorhögtalare är att de har för burkigt ljud, dvs för mycket självresonans, så att även bra signaler på SSB blir grötiga, och snabb CW "flyter ihop" (inte för att jag annars heller tar särskilt snabb CW  :-X).

Det är förstås möjligt att en sådan här bredbandig högtalare också tar in för mycket brus, men så som jag upplever det är det oftare olika resonansproblem som stökker till det för öronen....

49
General discussion forum / Re: Serial Cable?
« on: 2011-07-31, 20:44:02 »
Thanks for the info, Guy!
So in other words, really a DB9F should work at COM2 the same way as a m/m null modem adapter at COM1?

50
I also experienced this, both on TX and RX. Especially on TX it was hard to find the reason...

In my case it seems there were two things causing this;
1. First I tried to use wireless LAN at control site (home). Although the signal was very strong, and the speed seemed OK (54Mbits over wireless, about 90Mbits to internet), there were still too many bits lost. I guess other routers, microwave owens and so on caused the QRM. So the solution was to simply install an ethernet cable to the control-shack from my router.

2. However I still had some occasional audio dropouts, and more annoying - my TX sound would occasionally start to "stutter". However this was solved when upgrading RRC firmware (I can´t say exactly which version did it, since I missed a few versions since I eventually upgraded to v2.34). My theory is that there was some conflict between one of the RRC´s and one of my routers. In one of the firmware updates several ethernet issues were adressed (I´m not updated on exaclty what was done).

Hope this can give some clues?

73 de  Erik

51
General discussion forum / Re: Serial Cable?
« on: 2011-07-30, 09:31:29 »
Hi all, sorry if I bring up an old thread, but I also have an issue with my com2 port. I was trying to use Easy Rotor Control on com2, but just as in the case with idiompress above, I could not get any readings of the heading. However it worked fine on com1 with a null modem.

So far I have only used com1, but now I need to use com2 too. And I want to understand the difference of the ports before I hook up anything to it. I simply want com2 to act the same way as the comport on the computer (of course I have to check baud rate etc for respective equipment, to do the settings correct).

I tried to look for Guy's drawings but could not find any that described the difference between com1 and com2?

52
Allmänt diskussionsforum / Re: hakking på lyd ved sending
« on: 2011-07-29, 08:24:09 »
Jag hade exakt detta problem, men efter firmware uppdatering av RRC´s så försvann problemet. Har du senaste firmware på båda RRC´s? Dessutom hade jag hackande ljud både på TX och RX när jag försökte köra trådlöst internet hemma, så jag fick dra en kabel istället, så fungerade det bättre.

53
Konfiguration av RRC 1258 / Re: "Hackig" modulation....
« on: 2011-07-29, 08:12:24 »
Efter att ha uppdaterat till firmware 2.34 verkar problemet nu vara borta. Har kört flera månader utan att upptäcka problemet, så gissar att det var något som ordnades via firmware-uppdateringen (jag hade missat några uppdateringar, så kan ha varit från en något tidigare fw-version som detta problem löstes). Misstänker att det hade nåt med nätverket/datahastigheten att göra...?

54
Jag vågar nog påstå att mina problem löst sig... Har kört flera månader nu utan att jag "tappar" switchen. Det var efter att jag uppdaterat till firmware 1.18 som det började fungera igen.
Jag kan fortfarande få samma problem ibland, med att inte hela sidan laddar sig. Skillnaden är nu att det funkar att ladda om sidan, utan att jag tappar kontakten med switchen.

Det verkar som att en uppdatering i switchens firmware på något sätt tillåter omladdning som inte tidigare gick att göra?

Så något mellan min router och switch är det som inte är 100%, men skulle ändå säga att problemet är i närmsta löst för min del genom att uppgradera webswitchens firmware.

Tack för all support!

55
Går det bra med vanligt FTP tror du? Dvs med bara en folieskärm utanpå de tvinnade paren? Eller behöver man en sån där STP-kabel (lite dyrt om man ens hittar en)....?

56
Jag lider en del av störningar från det egna nätverket på remote-QTH. Pga att jag hade bråttom att komma igång och bara fick tag på UTP-kabel, så nöjde jag mig med det. Men det kanske inte var det klokaste.... Har en massa störningar med kanske 30-50khz mellanrum över i stort sett hela kortvågen. När jag drar ur nätverkskablarna (som går till radio-schacket) så försvinner störningarna i stort sett helt.

Vad tror ni, hur stor skillnad blir det om man kör ordentligt skärmad nätverkskabel istället? Finns det risk att det ändå läcker ut via RRC och webswitch?

57
Uppdaterade till senaste i lördags, och än så länge fungerar det mycket bra. Men vågar inte ropa hej riktigt än.....

58
Aha, jag har faktiskt version 1.12, så ska försöka uppdatera till 1.13 idag och testköra, så får vi se vad som händer!
Det skumma är ju att det börjar funka när man startar om webbswitchen, men att det blir samma fel med 2 exemplar tyder ju på att något annat orsakar felet.... Återkommer i frågan när jag testat ett tag!

59
Firmware i min router är 4.30.14 från oktober 2009. Hade innan dess orginalfirmware, kommer inte ihåg exakt version.
Det var i alla fall ingen skillnad när jag bytte firmware...

60
Har nu testat ett bra tag. Tyvärr har jag fortfarande samma problem  >:(

Uppenbarligen är det inte webswitchen det är fel på, men det är den som hänger sig. Antagligen beroende på att switchen som Jan skrev inte kan skicka alla data...
Tänkte ta tag i detta nu och först byta ut routern (tror att jag satsar på router ändå, då man kanske behöver trådlöst internet osv ibland i stugan). Har nämligen flashat om routern samt testat olika fysiska portar på den med samma resultat, så det är möjligt att den är kass.
Snarare än att köpa ett ex till av samma modell, så undrar jag återigen om det finns rekomendationer på annan stabil router? Behöver egentligen inga större hastigheter 54Mbs räcker och blir över. Det viktigaste är att den är stabil...

En annan teori jag har är; kan detta fenomen uppstå om det är glapp i rj45-kontakt eller i nätverkskabel nånstans? Har testat att böja och skaka på dem, och det funkar bra utan avbrott - men man vet aldrig....? Kan man mäta sånt utan specialinstrument?

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7