Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - SM4KYN

Pages: 1 2 3 [4]
46
Det hela handlar om att smidigt kunna göra ett test utan RRC Control. Man kan ju sitta bakom 2 brandväggar dvs. en brandvägg som man inte har någon kontroll över och utilityn skulle därmed underlätta felsökning. Om den även berättade något om kvalitén så vore det ett plus.
Anledningen till tråden förstår säkert dom flest dvs. jag får inte igång det hela över Internet. Fram tills nu har jag "endast" kört WIFI > LAN > WAN > LAN med utmärkt resultat. Ingen brandvägg är involverad på denna länk. Min router/ brandvägg kommer från Comhem och är en Netgear CG3100. Dom rekommenderade portarna är öppnade. Comhem är ju inte speciellt ovanligt så det borde finnas andra som har erfarenhet av denna produkt. Kör en del annat genom brandväggen så som t.ex. Telnet, Webb och Remote Desktop utan problem. Ett test man skulle kunna göra vore att stänga av brandväggen helt under en kort stund men jag hittar ingen funktion för detta.

Anders / 4KYN   

47
Låter som en bra idé dvs. en liten programsnutt som fejkar RRC-controll där man i princip bara behöver skriva in IP eller DNS och klicka på "Check". Resultatet presenteras som OK eller FAIL på resp. funktion/port.

/Anders /4KYN

48
Hej,

Någon som har tips på hur man enkelt kontrollerar om RRC på insidan av FW svarar på dom nödvändiga portarna från Internet?
Vore bra med en typ "RRC Port Check Utility" dvs. som man kan köra från en PC på Internet. Denna "Utility" kontrollerar därmed om man har konektivitet genom brandväggen och att RRC svarar på dom aktuella portarna.

Anders /4KYN

49
Allmänt diskussionsforum / Önskemål gällande buggen
« on: 2010-10-19, 20:12:50 »
Hej,

Skulle vara kanon om RRC-Control varit utrustad med en lokal utgång för buggen. Eftersom att buggen fungerar lika lysande som hela produkten i övrigt så kunde man nyttja samma bugg för en lokal rigg. För mig som är upplärd på en bugg med mode A så är man helt rökt med ICOM:s inbyggda buggar som bara klarar mode B!

Mvh. Anders

Pages: 1 2 3 [4]