RRC 1258 Support på Svenska > Hårdvara, Kablage, Installationer

Yaesu FT-857 (Inte klar än)

(1/2) > >>

SM2Z:
Inte klar än. Mer information kommer senare

SM2Z:
Tanken var att kunna fjärrstyra FT-857 i delat montage på samma sätt som ICOM IC-706 och Kenwood TS-480. Hårdvaran förbereddes för detta. Vi har nu även infört erforderlig programvara för detta. Det har dock visat sig att kommunikationen är uppbyggd på ett helt annat sätt än i IC-706 och TS-480. FT-857 kräver kvittens på alla meddelanden och det väldigt snabbt. Det innebär att fördröjningen över internet gör det omöjligt. Vi har därför lagt FT-857an på hyllan. Skall man fjärrstyra den så får man göra det med HamradioDeLuxe på samma sätt som med vilken annan Yaesu stations som helst ( se under http://www.styrefors.se/sm2oan/remote/yaesu_gen.htm Yaesu CAT ).

Microbit

SM0PQB:
Hej

Tack för en mycket intressant produkt.
Är själv Yaesu (857) användare och naturligtvis lite besviken på att man inte kan köre helt "PC-fritt".
Men det kanske kan bli ganska bra ändå. Förslag på förbättring/utveckling:

I.o.m. att man ändå måste köra PC och HamRadioDeluxe för Yaesu (857) så föreslår jag att manöver-RRC skippas och ersätts med mjukvara på PC:n, alltså en mjukvaru-RRC mellan HRD och internet. M.a.o blir lösningen lite billigare och smidigare för användaren eftersom en RRC burk sparas in.
Tänk själv möjligheten att köra remote bara med hjälp av en liten bärbar PC med WLAN (på manöversidan alltså).

73 de SM0PQB

sm2o:
Hej

Jag tror aldrig vi kommer att skippa kravet på någon hårdvara på Kontroll sidan. Det är ju det som är hela grejen, att slippa alla problem man har med PC.n. Möjligen kan det bli så att vi tar fram ett eget litet USB-ljudkort som man får ansluta till PC.n. Till ljud- kortet får man sedan ansluta en riktig mikrofon med PTT, CW-keyer headset osv. sedan använder man PC.n mera som gateway mot Internet, och för själva radiostyrningen med HRD tex. Vi får se.
/ 73 de micke

sm7zdb:
Hej!
Jag är inne på att bygga en microPIC-styrd panel som kör GRIG (HRD lite i Linux) mot RRD.
Då skulle man kunna mjukvarudefiniera knapapr, displayer etc och ha möjlighet att köra VILKEN rig som helst. Och det utan dator. Är det någon annan som lockas av tanken?
73 de Wojtek/SM7ZDB

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version