Webswitch 1216H Support på svenska > Allmänt diskussionsforum

Ny i gänget och har vilda idéer!

(1/4) > >>

torparn:
Jag har köpt en web-switch för att mäta temperaturer i mina 5 växthus, Styra belysningen. Och när tempraturen i växthusen skjunker under 5°C Vill jag att den ska larma alt när framlednings temperaturen från pannan går under 55°C. Skickar den ett e-mail till mig. Kan kontrollera detta via telefonen och köra hem

Kanske dumt att köpa innan man undersökt om det fungerar? Men produkten verkade så bra så varför vänta.

Jag läste att man kan koppla in upp till 24st temperatur givare. Jag behöver 17st totalt.
Och så behöver ja en lux givare finns detta?

Givarna parallell kopplar jag bara efter varandra eller? Jag har DS18S20 temp givare läste att dess fungerade.

Relä portarna till belysningen fungerar perfekt. men för att spara energi vill jag att de ska starta när det blir mörk och inte när klockan säger detta. Och då behöver ja en lux givare finns detta?

Jan (Microbit):
Hej och välkommen till Webswitch-användarnas exklusiva skara!  ;D

Det "teoretiska" maximala antalet 1-wire-givare(t.ex temp-givare) för bägge "bussarna" man kan ha är 25(alltså per Webswitch). Jag skriver "teoretiska" därför att i praktiken kan man råka ut för begränsningar som medför att det är färre än det som kan användas per buss/ Webswitch, t.ex lednings-längd och -dragning. Det har även betydelse om man matar givarna med separat matning eller om man kopplar dem så att de går på "parasit-matning". Separat matning är att rekommendera om man har långa ledningar och/eller många givare. Det är också att rekommendera att fördela givarna någorlunda jämnt på buss A och B.

Det finns ingen ljusmätare som i direkt motto kan mäta ljuset(hårdvarumässigt finns det iofs, men programmet stöder inte den funktionen). Det finns dock en "astroursfunktion" som räknar ut när solen går upp och ned som kan användas istället. Skulle det fungera i ditt fall? Eller måste den kunna ta hänsyn till om det är mulet/klart väder?

Givarna kopplas parallellt efter varann ja. I ditt fall med många givare så underlättar det nog om du kan koppla in så få som möjligt i sänder, helst en och en, för då kan du efterhanda skanna/leta efter nya givare och på så vis lättare identifiera vilken givare som är var.

torparn:
Astroursfunktion skulle kunna fungera utmärkt.
Vad menar du med separat mätning. Av de 17 givarna är det 5st som ska mäta långt borta mellan 30-80m. De 12 givarna mäter jag i pannrummet eller direkt anslutning till pannrummet.(mellan 3 och 10m).

De 5 givarna ska jag sätta en separat matning på 5v?

Jo problemet uppkom när alla kopplades in samtidigt.

Går det att logga temperaturerna i en fil För att hämta dem i ett annat program för att få en skiss över anläggningen? Typ html dokument eller går det i ert program?

Jan (Microbit):
Inte " separat mätning", utan "separat matning". Givarna har 3 pinnar, en av dessa är dess spänningsmatning och den kan kopplas separat till 5V eller så enligt http://www.webswitch.se/wp/?page_id=93 med "parasit-matning".

Du kan logga till fil om du fixar något extern som hämtar temperaturerna mha detta stöd http://www.webswitch.se/wp/?page_id=342

torparn:
DS18S20:
pin 1 och 2 kopplar jag in i web-switchen pin 3 får en egen ström matning på 5V+. Kan man inte lägga in  egen matning till alla tempraturgivarna. Centralt från elskåpet(styr och reglerskåp). Jag har dragit alla kablar med skärmad Tp kabel cat5e. Använder mig av två kablar för varje pinne. Så rent praktiskt kan jag skicka ut två extra slingor i varje kabel med 5v+ matning extra.

Till de givarna som ligger på 80m från web switchen:
Par 1: Bus-A (DS18S20 pin 1)
Par 2: 0V (DS18S20 pin 2)
Par 3: Separat matning 5V+ (Givare 1 ca 30m) (Givare 2 ca 30m) (Givare 3 ca 50m) (DS18S20 pin 3)
Par 4: Separat matning 5V+  (Givare 4 ca 60m) (Givare 5 ca 80m) (DS18S20 pin 3)
Par 1 och 2 kopplas in i webswitchen medan par 3 och 4 matar jag fån annan strömkälla.

Givarna i Pannrummet:
Par 1: Bus-B (DS18S20 pin 1)
Par 2: 0V (DS18S20 pin 2)
Par 3: Separatmatning 5v+ (Alla 12 ligger inom 10m) (DS18S20 pin 3)
Par 4: Ledigt vid problem.


Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version