RRC 1258 Support på Svenska > Hårdvara, Kablage, Installationer

RRC1258 MK1 RS-232-fråga

(1/2) > >>

sm6vtz:
Hej!

Innehar första modellen av RRC1258. (den silvriga)
I nuläget styr jag en Spidrotor via RS-232-porten på framsidan av enheterna & det fungerar UFB.
Men jag vill även kunna styra riggen (TS-2000X) via samma enhet. (Ham radio deluxe eller liknande)
Är detta möjligt då enheterna även har en RS-232-port på baksidan?

Behöver jag ha 2st comportar på PC,n eller klarar jag mig i så fall med en?

Har läst manualen, men vill bena ut dessa frågor.

Mycket tacksam för hjälp & tips.

73, SM6VTZ/Christian

sm2o:
Version 1 av RRC har bara 2 serieportar så använder du en för RC-2000 frontpanel och en för alfaspid så finns ingen mer att tillgå. den andra d-suben använder samma serieport som den RC-2000 använder, kontakterna är parallellkopplade.

Enklaste lösningen är att använda en webswitch 1216H med serieadapterkabel 1216S för att styra routern, då frigör du com1 för att styra radion från HRD

73 de micke

sm6vtz:
Hej!

Tack för svar.

Jag har hittat en annan lösning, då jag har 2 RRC (2 riggar på siten) så kommer jag använda den andra till rotorstyrningen.
Men RS-232-kabeln mellan RRC på remotesiten till riggen (för HRD) ska den vara rak? Alltså inte kopplad som kabeln till SPID-boxen från RRC på remotesiten.
Här hemma från RRC (rotor) till PC.n är RS-232-kabeln rak & det borde väl även RS-232-kabeln vara som går från RRC till PC,n för HRD-styrningen?

Tacksam för svar.

73 de SM6VTZ/Christian

sm2o:
Com1 och com2 är olika på Radio-RRCn eftersom den ena är hona och den andra hane. Till com1 går det aldrig att ansluta en rak kabel. till com2 går det oftast, i alla fall om grejen man ansluter är gjort för att kopplas till en PC.

/micke

sm6vtz:
Hej!

Ok.
Jag har den första modellen av Remote rig & använder endast RS-232-porten på framsidan av RRC när jag styr SPID-boxen. (både på kontrollsidan & radiosidan)
Kabeln från RRC på kontrollsidan till PC,n ska vara rak, men är inte helt säker. (använder PSTRotator som programvara)

Det jag då undrar är om det ska fungera med en vanlig kabel från RRC på radiosidan till riggen & då även en likadan kabel på kontrollsidan?
Se länk: https://www.cableworld.se/rs232-kabel/rs232-kabel-9-pol-hone-hane-2-m.asp (det är hane på TS-2000 & hona på RRC)

73 de SM6VTZ/Christian

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version