Author Topic: CW och PTT med RRC-1258MkII  (Read 4046 times)

jenstun

 • Newbie
 • *
 • Posts: 3
  • View Profile
  • Email
CW och PTT med RRC-1258MkII
« on: 2015-11-27, 20:30:33 »
Hej,

Håller på att konfigurera en RemoteRig RRC-1258MKII tillsammans med en IC706MKIIg.

Tanken är att ersätta befintlig Remotestyrning av min mikrovågsstation för 144 MHz -76 GHz. Det är 8 band med en transverter för resp band + PA, 1 Azimuthkontroll, 3 Eleveringskontroller.
För antennindikering använder jag ett antal US Digital absoluta vinkelgivare som är adresserbara
med RS485 komm.

För att testa olika möjligheter har jag gjort en testuppkoppling på skrivbordet inkl. IC706 med frontpanelen kopplad till Control RRC och IC706 radioenhet till Radio RRC.
Jag använder normalt en extern Winkeyer 2 USB för CW. Den interna Winkeyer i Control RRC
fungerar utmärkt och skulle kunna ersätta min externa. Det saknas dock CQ-minnen så jag måste
tyvärr fortsätta använda min externa keyer. Jag använder alltid Headset och hör då inte WinKeyer
egen medhörning så en medhörning från Control RRC är nödvändig

Normalt använder jag gemensam manuell PTT för både CW och SSB. Jag använder dessutom sequencing på alla band där även tranceivern(IC756PROII, nu 706) får fördröjd PTT-signal. Detta innebär att jag behöver en extra PTT pinne via Control RRC – Radio RRC.

Jag har fått för mig att detta skall kunna fungera via I/O-connectorn när jag använder en extern Winkeyer (IN0)? och använda IN1, IN2 för extern PTT + något annat.
Det visar sig att för att få cw-medhörning för extern keyer från Control RRC så måste den interna keyern vara aktiverad och då faller lösningen med att använda IN1/IN2 för extern PTT.
Är det något jag har missat eller finns det en alternativ lösning? Jag har läst post 30 från G3UEC
Testkörning via det lokala nätverket till Remote schack (510m via Wlan) fungerar mycket bra med direkt och stabil uppkoppling och ljudkvalitet.

På önskelistan
Intern Winkeyer med ett antal minnesplatser för cq-meddelande

Extern PTT kontroll samtidigt som den interna Winkeyern är aktiverad

Webbaserad (ett antal definierbara knappar motsvarande antalet utgångar) reläcontroller med upp till 20-25 utgångar för att kunna koppla in x antal transvertrar,styra generell rotor (Left Right),  ett antal eleveringsstyrningar (Up Down).

73

Jens - SM6AFV 

sm2o

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 3007
  • View Profile
  • sm2oan
  • Email
Re: CW och PTT med RRC-1258MkII
« Reply #1 on: 2015-11-30, 10:54:32 »
Hej
Jo Keyern måste normalt alltid vara inkopplad när man kör CW och då är IN1 och 2 reserverade för paddel. Har man en egen länk som du har och inte kör så fort så kan man väl köra i I/O mode kanske och ha tillgång till alla I/O men det går inte över Internet där Jittret ställer till det. Om du kör egen extern Winkeyer då har ju den medhörning så det funkar väl. I Keyer mode kan IN0 kan användas för extern PTT eller extern nyckel/keyer´som du säger.

Din önskelista

-Intern Winkeyer finns ju, har inte PC-programmet du använder möjlighet till Minnen ?
-Jag vet faktiskt inte hur extern PTT via IN0 eller vanliga PTT ingången fungerar i samband med Winkeyer, men de funktionerna borde ju vara oberoende av varandra. Vi får kolla det.
-Dom utgångar som finns kan man ju aktivera via webgränssnittet, men vill man ha 20-25 utgångar så finns det nog andra standardprodukter på marknaden som man kan komplettera med för att få många styrbara utgångar.

73 de micke