RRC 1258 Support på Svenska > Allmänt diskussionsforum

RS-232 port mm

(1/1)

SM4FXR:
Hej,

 "I vissa modeller finns en extra RS-232 port installerade som är parallellkopplad med den TTL-serieport som finns i AUX uttag på framsidan."

Är det RS-232 eller TTL nivåer?

-----------
CW med IC-706. Orginalmodellen har ju inte anslutning för manipulator i mic kontakten. Däremot finns ju möjligheten att köra CW med UP/DOWN knapparna på mikrofonen (menyval). Det borde gå att koppla in en manipulator i stället. Någon som provat? Problemet med medhörning finns naturligtvis.

----------
Transparant RS-232 port för rotor styrning/indikering är en önskvärd funktion.

73

Christer / SM4FXR


sm2o:
Hej
RS-232 porten som sitter bak på RRC.n på vissa modeller är logiskt parallellkopplad med TTL-porten i RJ-45:an men den är fysiskt en RS 232 port, det sitter en MAX3221CPW som fixar det.

Det är väl upp/ned knapparna man använder i MKII och MKIIG för CW däremot finns inte den funktionen i "ur" 706:an. Men I/O porten bak på RRC.n går ju att använda för att föra över manipulatorn i alla lägen även till 706.an.

Programmerings RS232 kontakten kommer att kunna gå att använda som transparent serieport i framtiden, när programmeringen flyttas till USB.

73 de micke/sm2o

SM4FXR:
Hej Micke,

Tack för svar. Jag har ju de 2 demoburkarna från Eskilstuna.
Min vintage IC-706 (köpt i W-land strax efter introduktionen) har CW funktion med U/D knapparna.
Kan du ge en uppskattad tidpunkt för RS-232 funktionen. Jag har redan en rotorstyrning med RS-232 mellan rotor och manöverenhet.

73

Christer / SM4FXR

Navigation

[0] Message Index

Go to full version