RRC 1258 Support på Svenska > Allmänt diskussionsforum

AS1289 RFI - problem - alternativ CI/V-styrning ?

(1/1)

SM0HEV:
Hej,
Har styrt min AS1289 från min dator via serieinterfacet 1216R. Verkar ha RFI problem med switchen (Rev 1.5) - den verkar byta antenn intermittent i autoläget under sändning, kanske kommer störningen in via seriesnöret. Tyvärr är dock svårt att reproducera, då händer sällan. Har dock redan blåst två sluttransistorer på mitt slutsteg det senaste halvåret.

Fråga 1: vilket skydd finns det i mjukvaran mot "korrupta" CAT-kommandon?
Fråga 2: Tänkte prova att ta datorn ur loopen och styra switchen direkt via CI-V från riggen (har en IC7300). Vilken kabel skall jag använda - fungerar 1258-I11C ?

/Jens -HEV

sm2o:
Hej
Finns väl ingen modern radio som inte tål att köra utan antenn ? Har inte hört om nått sånt problem förrut med switchen, men CI-V har ju ingen checksumma så det enda man kan göra är att inte byta antenn annat än om man får ett kommando som innehåller en frekvens inom nått av dom förvalda områdena man programmerat. Här finns instruktioner för ci-v kabel http://www.webswitch.se/wp/?page_id=335#rs232

73 de micke

SM0HEV:
Håller med,  men tydligen finns det moderna LDMOS-slutsteg  (mitt JUMA PA-1000) som inte gillar att man byter antenn under sändning. Det är i alla fall den info jag får från leverantören. 

Har jag fatta rätt att serieinterfacet på AS1289 är det samma som för Webswitchen 1216H ?

/Jens

sm2o:
ok man kanske inte har lika bra skyddskretsar som i moderna transceivers. Jo det är samma interface som för Webswitch 1216H

/micke

Navigation

[0] Message Index

Go to full version