Author Topic: radio unit reset with bad serial  (Read 1074 times)

WD0AJG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
radio unit reset with bad serial
« on: 2020-10-07, 03:45:10 »
I had my units working.  was connected and did a disconnect then I can't connect.  At that site I also have a teamviewer computer and checked the router and the radio unit was not connecting to the network.   I had it hooked up to the USB and it came up with a erronous huge serial number (117835012).  via setup but it does not show mac .  So we did a full reset push of the reset button for 20+ seconds and it did come up and had base IP address of 192.168.0.228 and via the microbit setup I was able to get it back to the 192.168.10.67 needed to access the router but it still has the false serial in the net info box I get all the rigt stuff for linking to the router but below I get:
Device connected!
FW/HW version suddessfully retrieved
SW version succesfully retrieved
117835012!=11783501

it also now has a new set of addresses for the ddns settings and I can not change them back to what I had before and with the huge serial it is not logging in
username shows rrc1258-117835012 
when I go search for it it does not show up via it's own host name that is now different from previous 
the old original serial should have been 13889.

How to I get it reset to access?

WD0AJG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: radio unit reset with bad serial
« Reply #1 on: 2020-10-07, 04:47:46 »
now I need to add, out of chance I tried to link back to the old name and it now links that I have it hooked to router with correct IP but going to the unit it still shows the wrong info:

This is what it shows on the radio unit via webaccess (knew the ip address and I had moved the webpage to a diff port) . 

new stillwater+ NOT REGISTERING
r46gud28.ddns.remoterig.com
rrc1258-117835012
pw= grru7jaw

the old name was :
vtd8kgu1.ddns.remoterig.com and I can link to that old name?

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1807
    • View Profile
    • Email
Re: radio unit reset with bad serial
« Reply #2 on: 2020-10-09, 08:12:23 »
Always include type of hard/software and version when asking for support.

WD0AJG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: radio unit reset with bad serial
« Reply #3 on: 2020-10-09, 15:41:04 »
Jan, not sure I understand your post but if you wanted this:

Name   Value
Company   Microbit
Product   1258
PID   4294967295
Version   7
HW   8
Software   2.95
Bootloader   1.14
Compiler   4.6.2
Build   May 4 2019 08:32:26
ROM/RAM   488400/44304
ETH-RAM   3000 (max 3kB)
USB-RAM   16376 (max 16kB)
Battery-RAM   4
ResetSrc   0 [3]
Last WD Reset   9
Uptime   0 Days, 10 Hours, 35 Mins, 48 Secs
    
Serial number   117835012
MAC address   00:1e:fd:07:7b:a4
IP address   192.168.10.67
Netmask   255.255.255.0
Gateway   192.168.10.1
DNS   192.168.10.1
Wi-Fi network   module not present
Webserver   1
------------------------------------------------------
also it has reverted to default ip once when it reset. 
WD0AJG


WD0AJG

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: radio unit reset with bad serial
« Reply #4 on: 2020-10-09, 16:04:24 »
ok, if i was to try that "command" ?  I had to put in the port that I have that unit on and tried that input and got this in return

CRC mismatch, PID not changed!

WD0AJG

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2807
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: radio unit reset with bad serial
« Reply #5 on: 2020-10-09, 18:41:51 »
I have sent instructions via email

/mike