Author Topic: No Audio - Flex  (Read 538 times)

K1ESE

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Email
No Audio - Flex
« on: 2022-01-16, 19:08:14 »
My RemoteRig pair of 1258 units have worked well for a few years.  Now I am having problems with no audio from the Client RemoteRig box.  I have likely made errors in my configuration.

The radio is a Flex 6300.  Audio and CW keying come from the 1258s.  When connected, the keying works fine and is heard from the 1258 sidetone and from a separate receiver at the Control end.  Flex SmartSDR over Smartlink does the rig control and works fine.

What's changed?  We added a second pair of 1258s for a radio in a different building at the same site on the same network.  I attempted to copy the configuration from the first 1258 server into the second 1258 server.  I also attempted to modify my client 1258 configuration to use the second server.  I used one profile in the client box for the first server and a second profile for the second server.

The result is that all three units may have a problem with the configuration.

When I try to connect to the first server with my client several things can happen - I get no audio or I get several beeps or I get audio that then fades out completely after a few minutes.

What other information can I supply to try to fix this?

73 de K1ESE
John

dj0qn

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2224
    • View Profile
    • DJ0QN / K7DX
    • Email
Re: No Audio - Flex
« Reply #1 on: 2022-01-16, 19:23:19 »
John,

When you cloned the configuration from the first set of RRC's to the second set, did you change the three UDP port
numbers? these need to be unique between sets of RRC's.

73,
Mitch DJ0QN / K7DX

K1ESE

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Email
Re: No Audio - Flex
« Reply #2 on: 2022-01-16, 20:46:27 »
I used the same three 13002, 13001, 13000 in both Servers. 

I can change those in the Server configuration and the Client configuration for one of the pairs.  Do I also open those ports in both the Server and Client routers?  As you can tell my network knowledge is limited.

73,
K1ESE

dj0qn

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2224
    • View Profile
    • DJ0QN / K7DX
    • Email
Re: No Audio - Flex
« Reply #3 on: 2022-01-16, 21:03:42 »
You can not do that, otherwise the client will not know which RRC to connect to.

1) You must make the second set unique, e.g. 13011, 130012 and 130013, 13003, 13004, 13005 or similar.

2) This must be in both the server and client RRC's. Use a second profile in the control RRC for the second RRC
and its port numbers.

3) This second set of port numbers must be forwarded in the router to the second radio RRC's internal IP address.

73,
Mitch DJ0QN / K7DX

K1ESE

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
    • Email
Re: No Audio - Flex
« Reply #4 on: 2022-01-18, 20:02:42 »
Mitch -

Thank you for your help.  After trying everything I could think of I finally found the problem.  The ethernet cable to the client box was bad.  Replaced the cable and all is well.

73 de K1ESE
John