Webswitch 1216H Support på svenska > Allmänt diskussionsforum

Tempstyrning fungerar inte

(1/1)

larserik0:
Har just installerat en web switch för att kunna styra temperaturen. Men får det inte att fungera. Relä 1 ställer sig alltid i läge till och relä 2 alltid till läge från. Övriga kan jag sätta valfritt. Har anslutit en tempsensor till A och en till B men får denna info i "Temeratures:"
Current Temp A(IN)     -0.0625
Current Temp B(OUT)  -0.0625
1-wire dev 3               19.0000
1-wire dev 4               19.3750

Tycker att ovanstående ser lite konstigt ut.
Firmware är 1.20
mvh Lars-Erik

Jan (Microbit):
Har du "standard"-versionen av Webswitchen? Hur ser "1-wire devices"-sidan ut? Du verkar ha fyra entrådsenheter sparade nämligen. Klicka i så fall i "delete" på alla fyra på  "1-wire devices"-sidan, klicka sen på Submit och sen på "Restart device." Efter det borde du ha en temp-sensor vardera på A och B(nummer 1 och 2 i listan), som i sin tur får relä 1 och 2 att funka som tänkt.

Då har jag antagit att du har en "standard"-modell och vill styra värme med relä 1 och kyla med relä 2. För som du nu har det så styrs relä ett från givaren Current Temp A(IN)" vars värde är minusgrader = då slås relä 1 till för att slå på värmen. För relä 2 så styrs det av givaren "Current Temp B(OUT)" som också är minusgrader, vilket får reläet att vara av då det inte är nog varmt för att aktivera kylning.

larserik0:
Tack för hjälpen. Förstår inte varför den registrerade 4 sensorer, det har aldrig varit mer än 2. Men sk*t samma, nu fungerar det.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version