Author Topic: RRC nano K-PRO doesn't have sound  (Read 818 times)

EC5A

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
RRC nano K-PRO doesn't have sound
« on: 2024-01-12, 16:10:38 »
Hi all,

I'm a proud user of RRC Nano for Kwd for 5 years. I haven't had any problem until now. Recently I have changed my phone, an old Nokia 7.2 with Android 11 (Android One) to a One Plus Nord 3 5G. This device uses Android 13 with OxigenOs 13.1.

I have been using flawslesly my RRC Nano K in my old phone for 3 years, but when I have installed the App in my new phone, it doesn't work.

The symptoms are:

- I can connect to my device (Kwd TS-2000)
- I can control it
- I can transmit, and the audio goes out.
BUT I have no receive audio. I can't hear anything. There is a total silence.

I have read carefully the forum, and I have to say that I'm using the last version 1.6.6 and all permissions are given to the App.

Any suggestions or ideas on what might be going on?

Thanks a lot in advance.

BTW.- If I use my old phone, where the App is still installed, all works perfect. I connect my old phone via Wi-Fi to my new one and I have audio.

EC5A

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: RRC nano K-PRO doesn't have sound
« Reply #1 on: 2024-01-14, 12:49:20 »
Hi all,

I continue with my research, and I have found that nowadays in models with Android 12 or greater, you can't find the RRC Nano K Pro app to download.

I have checked these models:

- One Plus Nord 3 5G --> Android 13
- Redmi Note 11 Pro --> Android 13
- One Plus AC2003 --> Android 12

But, on the other hand, mobil phones with other versions, 11 and lower, show in Google Play this App to download. I have checked Android 11 and 7.

Can there be any problem with this App (Kenwood App) that prevents it not to be downloaded on Android 12 and higher versions? and folowing with my wonder, can this problem be affecting to the normal work in my mobil phone?

You can see what aforementioned in attached pictures.

Kind regards.
Luis, EC5A

EC5A

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: RRC nano K-PRO doesn't have sound
« Reply #2 on: 2024-01-15, 18:37:40 »
Hi all again,

I continue with my research. Today I have found that if I active my AP (Acces Point) on my device, the RemoteRig Nano works. I have audio and total control over my TS-2000. And going further, if I use my Wi-Fi, it works as well. But if I forget to connect my AP on my phone, I'm as I was at the beggining, no audio on my phone.

Any idea about what might be happening?

Thanks a lot in advance. I'm trying to ask to OnePlus technical service, if I get any useful info, I'll share it with you.

Best regards

Luis, EC5A