Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - SM6LZQ

Pages: [1]
1
Jag skaffade WiFi-modulen till min 1258 på kontrollsidan för att kunna bli mer flexibel och portabel. Tanken var att kunna köra via hotspot och mobilens 4G.
Jag kan ansluta till mitt trådlösa nätverk hemma, en Dovado 4PRO, men inte till mina mobila enheter som är Samsung S3 LTE och Samsung Tab3 med 3G.
Alla accesspunkter som är aktuella har jag skrivit in i WiFi-listan med SSID och lösen, och provat att stänga av Dovadon, även stryka den ur listan. men det enda som händer är att den gröna lampan på fronten står och blinkar i det oändliga.
Vad kan jag göra för att lösa detta?

2
Hej!
Jag har en 706MKIIG som jag alternerar att köra via LAN (när jag är hemma) med en profil och via Internet (på resande fot) med en annan profil.
Mobilt bredband i båda ändar, som fungerar tillfredställande för det mesta.
För ett par vecor sedan fick jag inte kontakt via Internet. Varför har jag inte kunnat klura ut.

När jag tittar på "Status" på radiosidan ser jag att external ip blir samma som Dovadoroutern har, och på controllsidan finns samma ipadress på raden DNS status. Jag använder ddns.remoterig.com.

Jag vill minnas att man skall få upp den andra sidans ipadress vi "Other Party", men där finns bara nollor på båda sidor.

Jag kan gå in från controllsidan via webbgränssnitt på port 80 och se RRC:n på radiosidan.

När jag försöker starta radion fär jag bara "hänvisningstonen".

Att köra via lokala nätet går fortfarande bra.

Vad kan ha hänt?

/Thorbjörn - SM6LZQ

3
Konfiguration av RRC 1258 / IC-706MKIIG Display startar inte
« on: 2012-01-02, 20:10:29 »
Har just fått mina 1258:or, och fixat kabeln till 706:an.
Riggen fungerar fint med kabeln ihopkopplad m.h.a. korskopplingspluggen. Men när jag kopplar in radio och frontpanel till sina RRC:er och ansluter till en och samma router (Dovado 4GR) vill displayen inte tändas upp.
De gula LED:arna tänds och det klickar till i radion. I högtalaren som sitter i frontens Phones-uttag hörs ett pip, men inget mer händer.
Jag har styrt portarna (80, 5060, 11000, 12000 och även 23) i routern till radio-RRC:n.

Har sökt efter info i tidigare inlägg, men inte hittat någon lösning.

Jag har ohm-mätt byglingarna i strappningen och de är OK.

Några tips?

/Thorbjörn - SM6LZQ

Pages: [1]