Author Topic: ACP fliken  (Read 2867 times)

sm0gsm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Email
ACP fliken
« on: 2013-05-03, 00:10:40 »
Hej!
Vad är tanken med ACP fliken i Appen? Ska man kunna ändra mellan olika förvalda program där tex?
Alla andra flikar fungerar på min Samsung Galaxy Mini GT-S5570. Men då jag trycker på ACP fliken
kommer alltid bara en blå ruta upp med texten.
Tyvärr!
Processen Microbit Webswitch.r1 för programmet
Webswitch 1216-H stopades oväntat.
Försök igen.
Så finns två knappar med endera:
Framtvinga Stängning eller Rapport
Jag har uppdaterat till den senaste appen.
ACP programmen fungerar då jag kör från datorns websida.
mvh Ingemar

roland

  • Guest
Re: ACP fliken
« Reply #1 on: 2013-05-03, 08:35:51 »
Vad får du om du i din webläsare skriver adressen till webswitchen följt av /acpstate/get

Exempel:
Vi har en webswitch man kan testa mot. Adressen är http://ws.microbit.se:81
Då skriver man alltså  http://ws.microbit.se:81/acpstate/get

Resultatet ska se ut ung. så här.

Code: [Select]
<acp>
  <programs>
    <program>
       <no>1</no>
       <name>FirstOne</name>
       <relayname>Server 1</relayname>
       <relaystate>1</relaystate>
       <override>
           <mode>disabled</mode>
           <time></time>
       </override>
    </program>
    <program>
        <no>2</no>
        <name>SecondOne</name>
        <relayname>Server 2</relayname>
        <relaystate>0</relaystate>
         <override>
             <mode>off</mode>
             <time>
                 <hour>10</hour>
                 <min>45</min>
             </time>
         </override>
      </program>
    </programs>
</acp>
« Last Edit: 2013-05-03, 08:53:26 by Roland (Microbit) »

sm0gsm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Email
Re: ACP fliken
« Reply #2 on: 2013-05-03, 09:30:36 »
Så här ser det ut från min Webswitch:
<acp>
<programs>
<program>
<no>1</no>
<name>NORMALVÄRME_1</name>
<relayname>MATRUM</relayname>
<relaystate>0</relaystate>
<override>
<mode>disabled</mode>
<time></time>
</override></program>
<program>
<no>2</no>
<name>NORMALVÄRME_2</name>
<relayname>SOVRUM</relayname>
<relaystate>1</relaystate>
<override>
<mode>disabled</mode>
<time>
</time></override>
</program><program>
<no>3</no>
<name>NORMALVÄRME_3</name>
<relayname>TOA_DUSCH</relayname>
<relaystate>1</relaystate>
<override>
<mode>disabled</mode>
<time>
</time></override>
</program><program>
<no>4</no>
<name>VÄRMEKABEL_KALLVATTE</name>
<relayname>NEXA_UNDER DISKBÄNK</relayname>
<relaystate>0</relaystate>
<override><mode>disabled</mode>
<time>
</time></override>
</program><program>
<no>5</no>
<name>BELYSNING_KÖK</name>
<relayname>NEXA_KÖKSFÖNSTER</relayname>
<relaystate>0</relaystate>
<override><mode>disabled</mode>
<time>
</time></override>
</program><program>
<no>9</no><name>GÄSTSTUGAN</name>
<relayname>GÄSTSTUGAN</relayname>
<relaystate>0</relaystate>
<override><mode>disabled</mode>
<time>
</time>
</override></program><program>
<no>10</no>
<name>YTTERTEMPERATUR</name>
<relayname/>
<relaystate>X</relaystate>
<override><mode>disabled</mode><time>
</time>
</override></program></programs>
</acp>

roland

  • Guest
Re: ACP fliken
« Reply #3 on: 2013-05-03, 09:32:46 »
Tack ska du ha. Jag utreder vad som kan vara fel.
Det vore bra om jag kunde testa mot din switch.
Om det går bra kan du lämna adressen till den i ett PM eller Mail till mig.
« Last Edit: 2013-05-03, 09:41:08 by Roland (Microbit) »

roland

  • Guest
Re: ACP fliken
« Reply #4 on: 2013-05-03, 10:29:04 »
@sm0gsm
Har hittat vad det beror på.
Skickat en ny App till dig med mail för test.
Är allt OK publicerar jag rättningen omgående.

sm0gsm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
    • Email
Re: ACP fliken
« Reply #5 on: 2013-05-03, 12:22:09 »
Hej Roland!
 
Japp nu fungerar det och jag får upp de olika program namnen
som knappar under ACP fliken.
Är lite osäker om vad man kan göra dock. Om jag förstått det
rätt så är den grönmärkta punkten aktuellt status och sen kan man¨
tvinga till On eller Off genonm att välja dessa?
Hade varit elegant om man på något sätt skulle kunna enabla/dissabla
program med Appen. Som jag har lagt upp programmen så har jag tre program
för underhållsvärme och tre för normal värme som jag byter mellan då jag är i stugan
eller åker hem. Då skulle man kunna byta mellan dessa med telefonen också.
Vet inte om det är möjligt eller om du förstår riktigt hur jag tänkt.
 
Hälsningar Ingemar

roland

  • Guest
Re: ACP fliken
« Reply #6 on: 2013-05-03, 15:04:13 »
Kanon, Ingemar. Jag publicerar ändringen.

Bra ide du har där. Det kräver lite fix i WebSwitchen också, men vi tar det så snart vi kan.