Author Topic: Ljudet hackar trots 100Mbit  (Read 2095 times)

SA6BPD

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Ljudet hackar trots 100Mbit
« on: 2014-07-10, 16:44:39 »
Ljudet hackar på operatörssidan så fort jag använder internet på min pc som är inkopplad på samma router och surfar på hemsidor trots 100Mbit i uppkoppling.

Min router är en D-link 655 och har den senaste firmware med standard inställningar.
RemoteRig har 2.78 firmware och körs med standardinställningar.
Har provat både trådlös och med kabel, men samma hackande ljud.
Öppnar jag tex aftonbladet så hackar det x-antal gånger under tiden som sidan laddas.

På radiosidan så har jag 6Mbit och kabel, radion är en TS-2000

Är det några justeringar som jag kan göra för att få bort det hackande ljudet?

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2485
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Ljudet hackar trots 100Mbit
« Reply #1 on: 2014-07-10, 16:52:17 »
Om PCn tar all bandbredd så blir det så. Det bästa är ju att reservera bandbredd för RRCn med QoS om routern stödjer, eller på annat sätt begränsa så att inte PCn kan få all bandbredd. Har inte routern nån sån möjlighet så kan ju prova öka jitterbuffer size och jitterbuffer delay i Control RRC, men det är som att gå runt det egentliga problemet.

/micke

SM5DXU

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Ljudet hackar trots 100Mbit
« Reply #2 on: 2014-09-05, 20:04:31 »
Om PCn tar all bandbredd så blir det så. Det bästa är ju att reservera bandbredd för RRCn med QoS om routern stödjer, eller på annat sätt begränsa så att inte PCn kan få all bandbredd. Har inte routern nån sån möjlighet så kan ju prova öka jitterbuffer size och jitterbuffer delay i Control RRC, men det är som att gå runt det egentliga problemet.

/micke

För vilken RRC ska man reservera bandbredd med QoS på vilken router? Jag har också drabbats av "hack" i ljudet, både vid sändning och vid mottagning.

/ Göstha

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2485
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Ljudet hackar trots 100Mbit
« Reply #3 on: 2014-09-05, 21:40:47 »
I den router där man har problem. I exemplet ovan var det ju tämligen solklart. Det funkar givetvis inte om problemet är nånstans på Internet. Då är det bara Jitterbufferinställngarna som kan hjälpa om man inte vill byta operatör. Det är som regel bäst att ha samma operatör i bägge ändar

/micke