Author Topic: Automatisk uppkoppling  (Read 2287 times)

sa7auv

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
    • Email
Automatisk uppkoppling
« on: 2009-07-12, 16:37:06 »
Det enda jag verkar ha problem med är att RRC´n vid mig inte automatiskt vill koppla upp sig till RRC´n vid radion. Jag får alltid gå in på statussidan och välja Connect. Detta vill man ju slippa, men hur göra ?

Kör firmware 1.34. Burkarna ville inte uppgradera till 1.36. Hände ingenting när jag försökte uppgradera. Den verkar svälja BIN filen, men sedan händer inget förutom en reboot, men det är samma gamla firmware efter reboot.

Finns det förresten någon möjlighet att sätta username och password för åtkomst till burkarnas webgui ? Det hade ju varit kanon att ha med tanke på att man ligger ute publikt med ena burken.

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2402
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Automatisk uppkoppling
« Reply #1 on: 2009-07-12, 20:56:00 »
Hej
Det skall inte ske någon automatisk uppkoppling. Man måste koppla upp manuellt efter "strömavbrott" men sedan hålls kopplet uppe så länge burkarna har spänning och det inte blir något längre Internet avbrott.

Vad gäller uppgradering av programvaran har jag aldrig hört att någon misslyckats. Jag tror snarare att det är en fråga om vad webläsaren visar. Den har troligen cachat de gamla sidorna. Uppdatera varje ram separat och gå sedan in på info sidan och kolla att rätt version ligger i.

Login till websidorna finns på todo listan, tillsvidare kan man ju ändra http porten till nått annat än 80 så blir det ju genast svårare.

73 de mikael

sm0lyc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • Email
Re: Automatisk uppkoppling
« Reply #2 on: 2009-07-15, 23:48:12 »
Jag har också sett att det är samma fw efter uppgradering och det är precis som Micke skriver att cachen ligger kvar. Ibland hjälper det inte att uppdatera sidan utan man måste tömma cachen under verktyg i webläsaren. Jag har aldrig haft några problem att uppgradera mina burkar och jag brukar köra remote uppgradering på båda.

/Micke