RRC 1258 Support på Svenska > Hårdvara, Kablage, Installationer

Yaesu FT-857 (Inte klar än)

<< < (2/2)

SM2Z:
Det är väl lite av det QROlle-gänget håller på med. Kolla på http://www.qrolle.se/ en bit ner på första sidan så finns lite skrivet om QROlle-panel + RRC. Den är tänkt att fungera mot vilken rig som helst tillsammans med RRC. Använder Yaesu CAT. Har inte provat den än, kör IC-706 remote än så länge men intressant är det.

/A

SM0OMW:
Jo, jag är också intresserad av en generell panel för fjärrstyrning av radio.
Det enda jag hittar hos qrolle är en kort not om:
Remote control using USB-interface and RS232.
Det verkar ju inte vara i närheten av samma idé, och det vore
närmanst konstigt om de, som bygger en hembyggd kortvågsrigg,
skulle trassla in sig djupt i fjärrstyrningens mysterier.
Men som sagt, jag är intresserad!

73,
Jesper

sm0xdo:
Är också en 857 ägare och skulle vilja styra huvudenheten utan HRD och ha front panelen på klient änden med Yaesu twin lösningen.
Du skriver att fördröjningen i internet gör detta en omöjlig lösning. Antar att du har analyserat trafiken mellan front panelen och huvudenheten hur den ser ut och vilka kvittens behövs osv. Tänkte föreslå att programmera en emulering av 857 huvudenheten i client RRC enheten och en 857 front panel emulering i remote RRC enheten. På det här sättet borde man kunna lösa problematiken med fördröjningen i internet. Dessutom en emuleringsmotor på botten i båda änden kunde ge möjlighet att använda flera rig modeller med twin lösningen utan HRD. Synpunkter?

73 de petri

sm2o:
Det är möjligt att det kan gå att göra som du säger, jag har själv tänkt i de banorna, men frågan är om det är värt arbetet. Skulle det finnas dokumentation på protokollet mellan front och radio så man visste säkert att det man gör löser problemet då vore det ju enklare. Vi är ju ett företag så vi måste hela tiden väga arbetsinsats mot vad vi tror det kan ge tillbaka tyvärr.  73 de mikael

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version