Author Topic: [SOLVED] 1-wire, periodvis felaktiga temperaturer  (Read 4915 times)

mazellan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
[SOLVED] 1-wire, periodvis felaktiga temperaturer
« on: 2012-11-14, 09:14:59 »
Hej, jag har 4 st tempsensorer 3 på en bus och 1 på en bus. Sensorerna ute1, ute2 och garaget ligger på en slinga (5m, 5m och 2m), sensorn skåpet ligger på en separat slinga (20cm). Periodvis ges 85.00 C, detta sker dock bara på slingan med tre sensorer. OBS! kopplade ur sensor "ute1" som synes på bliden (ingen större skillnad).

Gissar att det finns de som har både större och längre slingor? Måste man spänningsmata??? Tips mottages gärna


/Andreas

« Last Edit: 2013-12-18, 19:35:21 by Roland (Microbit) »

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Email
Re: 1-wire, periodvis felaktiga temperaturer
« Reply #1 on: 2012-11-14, 10:23:44 »
Det låter onekligen som Webswitchen ibland inte korrekt lyckas läsa av givaren. Spänningsmatning kan vara ett alternativ att pröva. Hur har du dragit kabeln? Går den nära andra kablar som kan störa?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

mazellan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: 1-wire, periodvis felaktiga temperaturer
« Reply #2 on: 2012-11-14, 11:37:30 »
hmm, ja det ligger strömkablar bredvid. Ska testa att flytta givarkabeln.

Göran

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
    • Email
Re: 1-wire, periodvis felaktiga temperaturer
« Reply #3 on: 2013-02-20, 13:06:44 »
Hej Jan

Jag har ett förslag, vi håller på och utvecklar ett program för styrning av ett eget Prus plug-in LiPO4 pac för att få 7-8 mil EV drift.
Där använder vi 5 Dallas givare i pacet för det ska värmas innan laddning om det är under 5 grader.

Eftersom 85 grader är defult värde på givaren så kastar vi alla avläsningar på 85 grader för att undvika problem.
Kunde inte det vara ett lämpligt att göra på webswitch också?

har ingen betydelse om en tank aldrig visar exakt 85 grader men om en värmepump som har en fördröjd start tid slår ifrån pga sporadiska fel från givare är det inte så kul.

/Göran

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Email
Re: 1-wire, periodvis felaktiga temperaturer
« Reply #4 on: 2013-02-20, 14:47:26 »
Hej Göran,

Bra tänkt!  ;D Ska kika på det!

(Menar du förresten "Prius" som i Toyota Prius?)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Göran

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
    • Email
Re: 1-wire, periodvis felaktiga temperaturer
« Reply #5 on: 2013-02-20, 17:00:21 »
Just det, i:et försvann i Prius, helt och hållet tangentbordets fel!  :)

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Email
Re: 1-wire, periodvis felaktiga temperaturer
« Reply #6 on: 2013-02-20, 17:04:53 »
Just det, i:et försvann i Prius, helt och hållet tangentbordets fel!  :)
Passa då också på att E85-konvertera den så blir det en nästan fulländad kärra, hehe!
Always include type of hard/software and version when asking for support.

OH1MTS

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 43
    • View Profile
    • Email
Re: 1-wire, periodvis felaktiga temperaturer
« Reply #7 on: 2013-02-20, 19:21:12 »
hmm, ja det ligger strömkablar bredvid. Ska testa att flytta givarkabeln.

Jag har SW i remote radio station med flera givare och en Long Wire antenna med inte perfekt SWR ger likadant resultat 85 grader i max   när jag kör radion med max power med AMP. Alla nadra antenna har bra SWR och inget fel med temp i mit fall det är RF störning.

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 56
    • View Profile
    • Email
Re: 1-wire, periodvis felaktiga temperaturer
« Reply #8 on: 2013-03-13, 15:59:04 »
Samma här jag har oftast 85.0 på de flesta max värdena...

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
    • View Profile
    • Email
Re: 1-wire, periodvis felaktiga temperaturer
« Reply #9 on: 2013-03-13, 16:27:48 »
Som jag skrev så kommer 85 grader att bli bortfiltrerat och då sabbar det inte längre maxvärdet eller feltriggar styrningar etc.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

mazellan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: 1-wire, periodvis felaktiga temperaturer
« Reply #10 on: 2013-12-18, 08:54:01 »
Ursäkta sent svar/grave digging :) Ser att ni fixat en lösning på detta (firmware 3.0) :D

Det borde gå att flagga tråden som [SOLVED] Det ger bra info till läsare (låser den i stället)
« Last Edit: 2013-12-18, 09:00:44 by mazellan »