Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - W4HI

Pages: [1]
1
Hello Everyone,

This problem has recently started being unable unit to connect to remote RR radio via RR built in Wi-Fi module. It's been working fine for several years.

I've checked both Wi-Fi user and passwords I've been using and they are correct.

Once selecting the various RR Radio unit I want to connect with I get the following error:

Name   Value
P5.4   ON
Radio   ON
Connection status   Faulty(See below)
SIP status   Connected/transfering
Last SIP error   None
RTP status   Excellent(60)
UDP cmd status   Error(0)
SIP command timeout   0
Rx Jitter buffer size   8
Rx Jitter delay   6
Dual Rx   0
Current audio packet size   20
Current audio quality   2 - Linear 16 bits 8 kHz
SIP Out port   13000
SIP In port   13000
Audio Out port   13001
Audio In port   13001
Command Out port   13002
Command In port   13002
External SIP In port   13000
External Audio In port   13001
External Cmd In port   13002
Other party   98.233.8.147

If I connect via wired Ethernet works fine.

Have changed Ethernet cable from RR Control to my IC-7100 control head same results.

Wi-Fi settings

Wi-Fi settings
1: Name (SSID)   
Pixel_7565
1: Password (PSK)   
parker18
 Hide
    
2: Name (SSID)   
linksys2
2: Password (PSK)   
parker18
 Hide

There is another post from W4HI not being able to connect using MB Setup v2.065 to RR Control unit, do not know if they are connected.

I've never had this issue before, would appreciate some assistance.

Bruce Marron W4HI


2
Configuration, RRC 1258 / "failed Getting SW version"
« on: 2021-04-27, 20:44:40 »
Hello Anyone,

Recently I've had several bewildering issues with my RR Control unit.

I've been owner RC1258's since 2009 and never had these issues. Current RR 1258 purchased in 2016 so I'm stumped.

Name   Value
Company   Microbit
Product   1258
PID   4
Version   7
HW   8
Software   2.91
Bootloader   1.13
Compiler   4.6.2
Build   Jun 16 2016 07:13:13

First issue: Can't read Control unit with MB 2.0 v1.31 with two different USB cables. Just upgraded MB 2.0 to v2.06 same result.

Failed getting SW version: Failed opening the device:
Device connected!
Failed getting SW version: Failed opening the device:
Failed opening the device:

The other strange issues are related to my profiles. I have access to two other RR radio's which have been working flawless for several years now.

Will address then in later posts.

Thanks Bruce Marron W4HI

3
My partner K4HP has a remoterig system identical to mine. His system has been work flawless for years without issue.  All of a sudden we are unable to connect over the internet or able to connect via his LAN.  He has checked the internet, cable, router, and connect other equipment using the radio box IP with success so this should rule out the internet and hardware.  He has checked the IP address and it is correct for trying to access the radio remote rig box.  What is strange is that he sees the setup of the radio and control box both via a web browser by accessing the correct IP address's respectively on the local network. Has his radio box gone south?

K3HP has just applied registration as a user of the forum.

Thank in advance Bruce W4HI.

4
My two friends and I have three RRC 1268 MKII systems using IC-7100ís setup for several years now. User 2 remote station recently stopped transmitting audio, but you still have fully control of remote 7100 of HF VHF & UHF just carrier comes up but no audio?

Iíve checked all parameters in both User 2ís control and remote boxes including IC 7100ís they are all seem to be right, only User 2 remote system does not have audio on TX.

W4HI (me) user 1 can connect to User 3 and TX/RX with audio, as well as User 3 connect to my station and TX/RX with audio.

Any words of wisdom would be appreciated Bruce W4HI.

5
Hello,

My trial license has expired (f741).

Two other Amateurs friends have recently purchased IC7100's and RRC remotes. I want to be able to use the RCC Nano Android app on their radios also.

But before I buy the license I need to know if I need anything else?

Bruce W4HI

6
General discussion forum / RCC Radio box losses Web server
« on: 2017-12-28, 19:04:15 »
Hello,
Just purchased RRC-1258 MkII system for IC 7100.

Followed manual and programmed both Radio box and Control box with IC 7100 Control module inside. Version 2.91 in both units. Using Wired Ethernet while on LAN for testing, and diagnosing issues or using RR Wi-Fi for control and wired Ethernet for WAN operation system functions. Also have RR 1332 CI-V installed on Radio box. System is using manual suggested setting for IC-7100 operation.

Using Ethernet switch in shack to Comcast router/modem a distance away, which is providing Static WAN IP and DHCP for Control box.
My issue is system works well for a randomly time both on LAN (Radio & Control) or WAN operation. Suddenly IC-7100 display freezes and then shuts off. If I go to a PC on the LAN I canít reach the Radio Box static IP LAN address (10.0.0.226).  If I Ping it comes back unreachable. IF I press on/off switch on IC-7100 Display it doesnít turn back on.

To resolve issue, have to reboot Radio box and control box, then it is allowing turning on IC-7100 display and can go to PC on LAN see Webserver page for Radio box.

Thanks for your advice W4HI Bruce

7
General discussion forum / ICOM 706 cable
« on: 2011-01-21, 05:04:19 »
Does anyone out there make the connecting cables for sale for the ICOM 706 to the remoterig pair?
W4HI

Pages: [1]