Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - SM0HEV

Pages: [1]
1
Tack  Micke

Codec output gain i radio var 0  .. oklart hur med tanke på att jag aldrig rört den parametern.
Satte den till defaultvärdet 255 så funkade igen...

/jens


2
Hej igen,
Radioboxen fungerar fint - däremot har mic-audio lagt av efter förra "operationen" med port forwarding... ljud ut funkar fint (hörlurar)  och även CW sen jag stält in OUT2 -mode till keyer. Eftersom jag kört remote hela tiden ända tills nu är jag säker på att det inte är några fysiska förändring eller kablar som spökar. PTT funkar också men som sagt inget mic ljud. Har nu kommit till radion och kollat med koppla in micken direkt i riggen och då funkar allt fint.
Nån idé ?

/jens

3
Har nu funkat i 4 dygn... det verkar således vara en korrekt diagnos!
Tnx och 73, Micke!

4
Verkar funka .. få se nu om det håller i sig några dagar  ;D 8)

/jens

5
Jag kör nu med DMZ - ingen port forwarding.
Är det RRC_web, port 80 som blir attackerad ?
Behöver jag den om jag bara kör webgränssnittet lokalt  eller används den porten för kommunikation även mellan burkarna?
Om inte kan man ju göra port forwarding bara för 13000-13002 ?

/jens

6
Är det inte samma webinterface i AS 1289:an ?  Den råkar ju inte ut för nåt .. men det är klart den kör jag ju bara lokalt
/jens

7
Hej,
Efter att ha kört radioboxen en längre tid (typ veckor) så har det plötsligt dykt upp ett fenomen.  Det blir "hack" i ljudet - exakt var 14,1- sekund.
Jag hade tidigare problem med min internetförbindelse med stora fördröjningar i min lokala router på control-sidan, med det är åtgärdat - pingtestet ser bra ut. Ljudet via datorn (Anydesk) från stationen är f.ö. perfekt.  Jag provar att göra reset på radio-boxen via webinterfacet (om det funkar)- ingen skillnad.  Jag stängar av strömmen en stund -då funkar allt igen som det ska.  Känns detta fenomen igen ?

/jens  -0HEV

8
Kör för övrigt antennswitchen(  AS 1289) på samma nät ... det webinterfacet fungerar utmärkt - har aldrig haft något problem med det.

/jens

9
Hej,

Webinterfacet i radioboxen (som jag når på det lokala LANet via datorn vid radion) funkar fint ca dag  eller så efter återstart- sen lägger det av, trots att radioboxen i övrigt verkar funka.  Har provat att köra ping-watchdogen men den verkar inte resetta boxen.  Finns det något sätt jag kan tvinga en återstart från kontrollsidan. Just nu är enda möjligen jag har är att bryta strömmen (i hela anläggningen :) ) vilket med återstart av datorer tar en bra stund.

/Jens - 0HEV

10
Håller med,  men tydligen finns det moderna LDMOS-slutsteg  (mitt JUMA PA-1000) som inte gillar att man byter antenn under sändning. Det är i alla fall den info jag får från leverantören. 

Har jag fatta rätt att serieinterfacet på AS1289 är det samma som för Webswitchen 1216H ?

/Jens

11
Hej,
Har styrt min AS1289 från min dator via serieinterfacet 1216R. Verkar ha RFI problem med switchen (Rev 1.5) - den verkar byta antenn intermittent i autoläget under sändning, kanske kommer störningen in via seriesnöret. Tyvärr är dock svårt att reproducera, då händer sällan. Har dock redan blåst två sluttransistorer på mitt slutsteg det senaste halvåret.

Fråga 1: vilket skydd finns det i mjukvaran mot "korrupta" CAT-kommandon?
Fråga 2: Tänkte prova att ta datorn ur loopen och styra switchen direkt via CI-V från riggen (har en IC7300). Vilken kabel skall jag använda - fungerar 1258-I11C ?

/Jens -HEV

Pages: [1]