Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - M0BPQ

Pages: 1 [2]
16
General discussion forum / CAT set up
« on: 2010-02-14, 10:02:45 »
Gang,

I need some advice. I have an RRC v1 which I want to use with my FT-847. I have built the cables and tested them back to back and they work fine. When I place the two RRCs in line, the system also works for audio (TX and RX) and also PTT. The problem I have is that I cannot make CAT control work at all.

Just to refresh CAT works when the cables are back to back.  I have the DB9s plugged into the RS232 ports on the front of the RRCs. The radio requires 9K6 baud, 8 bits, 2 stop bits and N parity. I am using the "serial setting" screen to alter the settings and am using COM1 mode = 3, Com 1 baud rate = 9600, com1 data bits = 8, com 1 stop bits = 2, com 1 parity = 0.

Am I using the right COM mode for the FT-847 (I tried 4)? What value = N parity (I have tried, 0,1,2).

What have I missed? I know it is obvious and it is driving me mad....
73
Steve

17
General discussion forum / webswitch 1216e
« on: 2009-12-10, 21:22:48 »
Hi Folks,

I have just bought a 1216E webswitch, but am having a problem getting started. I have plugged the box into my PSU and the green light comes on no problem. The switch is plugged into my ADSL router via a tested good ethernet cable.

So, I log into my router config homepage (http://192.168.178.1/) and whilst the router recognises that a cable is plugged into the port (with a green light) no new device is shown in the LAN IP address table. What am I doing wrong?

Is the switch provided with preloaded firmware?
Is there a problem becaue the webswitch IP address is 192.168.0.236 and I need to change it to 192.168.178.x to match my router?
Should I connect to the webswitch direct from my PC to change the webswitch IP address first?

Or have I missed something else?

73
Steve
M0BPQ

Pages: 1 [2]