Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - dj0qn

Pages: 1 ... 147 148 [149]
2221
That was it....one of the jumpers was not quite in one of the holes, not sure why. Now the PTT works.

The audio quality sucks, as I have strong background noise that is louder than my audio. I need to do some testing to find the problem, but at least it transmits now. It may be an RF problem, but hopefully I can solve it from here.

Thanks for the help!

73,
Mitch DJ0QN

2222
Thanks Simon and Franco,

First on the VPN: the station has a VPN for my normal remote operations, but this QTH has the stupid T-Com router, which has no VPN support. Since I can't connect the networks using the routers, I would need to set-up an extra VPN server to do this, since the RemoteRig doesn't support VPN within the firmware.

Where I am puzzled is that I have no SIP errors at all; the status page is correct, I get sound (which I believe runs over the same port) and the non-blinking yellow light is lit. I really don't think it is a port forward issue.

I will open the box up to see if one of the jumper wires has fallen out, or if I somehow did the wiring wrong (I triple-checked, but you never know). If I don't find anything, I will drive to the station and see if they talk to each other over the local network and look for the problem there. I only checked the connection when I installed the system, and didn't try the microphone out. Maybe it never worked.

73,
Mitch DJ0QN

2223
Thanks for the reply, Franco.

If I understand you correctly, I must replace my router to get this to work, since no port seems to work.

I have a problem changing routers....I switched to VDSL, and there is not much on the market. There are no external modems to use with a decent router and there are only routers available from T-Home, which are crap. I can't put the box in a DMZ, for example. The VDSL router from Fritz was announced over a year ago, and is still not shippable.

Still, it is strange, since the sound works just fine, just not the PTT. I would think that nothing would work if the port was blocked.

73,
Mitch DJ0QN

2224
I have a similar problem to the one that Franco had. I also can't get the PTT to work remotely on the TS-480, otherwise all seems ok so far (I haven't tried CW yet). In my case, even VOX didn't work.

I tried several different SIP ports, but no difference. Maybe I didn't find the magic port that Franco is using  ;)

The remote is located in the DMZ, the ports are forwarded locally. All indicators are fine under the status page for both units.

Anyone have any tips?

73,
Mitch DJ0QN

Pages: 1 ... 147 148 [149]