Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - nilrog

Pages: [1]
1
Konfiguration av Webswitchen / Sommartid
« on: 2014-08-13, 21:24:28 »
Efter senaste strömavbrottet blev tiden helknas i webswitchen. Efter att ha bytt ntp-servrar fram & tillbaka är tiden nu, nästan, i synk. Det som felar är 1 timme. Klarar webswitchen med senaste mjukvaran att ställa in sommartiden själv eller måste man konfigurera DST själv? Jag har testat att ställa in DST enligt dom regler som gäller för Sverige men den visar ändå 1 timme fel. Så har den säkert varit tidigare också men eftersom allt fungerat så har jag inte kollat så noga.

Hur ska den konfigureras för att det ska bli helt rätt?

2
Jag har 3 övervakningsprogram konfigurerade med följande värden:
  • TempA, 0, 1, 60, "Temperaturen är nere på 0 grader"
  • TempA, 8, 5, 60, "Temperaturen är över 8 grader"
  • TempA, 25, 20, 60, "Temperaturen är över 25 grader"

Just nu håller jag bara på att testa övervakningen lite för att se hur det fungerar och när temperaturen passerar vissa värden. Därav anledningen till flera övervakningar på samma tempgivare.

Det fungerade bra i någon dag men nu har jag helt plötsligt börjat få följande mail från webswitchen:
Input level: 0
Temperaturen är över 8 grader


Dvs. I stället för texten "Current temperature: X ..." där man ser vad temperaturen är så refererar den till "Input level:".
Då jag inte har konfigurerat något övervakningsprogram för "Digital input" så ser det ut som att någonting går snett.

/Roger

3
Allmänt diskussionsforum / Temperaturgivare och COSM
« on: 2013-04-23, 11:05:31 »
Finns det möjlighet att utöka API:t för /temperature/get2/ så att det går att få en csv-lista på flera temperaturgivare samtidigt?

COSM har stöd för flera dataströmmar i samma feed så det vore trevligt om man kunde på något sätt definiera flera givare i webswitchen.

Exempel:
/temperature/get2/1-2-5

Skulle generera en CSV som ser ut så här:
1,15.00
2,-10.50
5,35.15


Då skulle alla tre värdena presenteras i samma feed på COSM och man slipper skapa en feed för varje temperaturgivare. På detta sätt så behöver man inte konfigurera någonting extra i webswitchen utan det görs dynamiskt via HTTP.

4
Jag försökte koppla in ytterligare en tempgivare på buss A men switchen vägrar att kännas vid den. Jag får felmeddelandet "1-wire device already saved as number 3". Testade att uppgradera till v2.0 men det hjälpte inte.

5
Allmänt diskussionsforum / Radiodelen för Nexa
« on: 2011-11-30, 08:09:26 »
Jag har monterat switchen i en normcentral av plåt i garaget så jag misstänker att det inte kommer att fungera så bra att montera in nexa-sändaren i webswitchen. Går den att modifiera så att man kan ansluta en extern antenn?

6
Allmänt diskussionsforum / /carheaterstate/get API:t
« on: 2011-11-28, 22:10:01 »
Det verkar inte som att man kan se via det här API:t om ett motorvärmarprogram är avstängt. Dvs. om "Start pattern on" är satt till disabled, vilket är min tolkning av hur man stänger av ett program i switchen.

Om jag testar och bara har det första programmet aktiverat så får jag fortfarande ett komplett xml-träd för det andra programmet och jag kan inte se något där som ger en hint om att det är avstängt.

Det hade varit önskvärt med en sådan funktion. För då kan man i ett klientprogram välja att bara visa de program som är aktiva om man frågar switchen om status istället för att hårdkoda vilka program som ska visas.

7
När jag packade upp webswitchen så var inte plastbitarna som sitter vid kontakten för batterieliminatorn borttagna så det gick inte att ansluta den. Lätt fixat dock :)

Men jag såg då att bredvid kontakten så finns två skruvterminaler som är märkta med 35 & 36. Vad jag förstår kan man även använda dom för att ansluta strömförsörjning. Men det framgår inte tydligt vilken som är + och -, eller spelar det ingen roll?

8
Konfiguration av Webswitchen / NTP konfiguration
« on: 2011-10-25, 20:46:54 »
Har fått hem webswitchen nu (snabb leverans :D ) och håller på att konfigurera den men jag vet inte om NTP-inställningen är ok. Hittar inte någon logg i switchen så att jag kan se om den lyckas kontakta NTP-servern eller inte.

Jag har iaf konfigurerat NTP-server se.pool.ntp.org och tidszon GMT+1 och övriga datorer i nätverket kan justera tiden. Men när jag kollar statusen för switchen så rapporterar den:

System time: 2011-10-25 19:35:40 Tuesday(2) yearday=298

Men klockan i Sverige är då 20:25:40. Dvs. den visar en timme fel (GMT). Ska den inte visa den tid som man har ställt in i switchen?

9
Går det att ändra inställningarna för uppvärmningsfunktionen via http? Jag hittar bara info om hur man kan styra relän, läsa temperaturer m.m. Det hade varit smidigt om man hade kunnat ändra åtminstone "Override" inställningarna via http.

/Roger

Pages: [1]