Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - nilrog

Pages: 1 2 [3] 4
31
v2.0

32
Nix, den vägrade att acceptera den nya sensorn på A-bussen.

När jag testade att flytta över den till B-bussen så hittade den åt den direkt men så kan jag inte ha den inkopplad då tanken är att ha alla sensorer på ett nät.

Har varit krasslig så jag har inte kunnat kolla vidare på det men jag tror inte jag kopplade något fel. Jag testade att vända på sensorn när den satt på sin plats på A-bussen och då klagade den direkt på "invalid signature".

33
Jag försökte koppla in ytterligare en tempgivare på buss A men switchen vägrar att kännas vid den. Jag får felmeddelandet "1-wire device already saved as number 3". Testade att uppgradera till v2.0 men det hjälpte inte.

34
Allmänt diskussionsforum / Re: /carheaterstate/get API:t
« on: 2011-11-30, 12:09:39 »
Det tål att tänkas på...

Fördelen, som jag ser det, med att bara returnera en <carheater> för dom som är enablade är att då blir det tydligt att all konfiguration måste göras via webswitchen. Dvs. du måste aktivera en carheater direkt i webswitchen och inte tro att det går att göra via API:t.

För så vitt jag har sett så om man sätter "Start pattern on" till disabled för en carheater så kan du inte heller göra en "override" direkt i webswitchen. Utan denna parameter måste vara satt till en veckodag, även om du sen sätter antalet tider till 0.

Att bara returnera en <carheater> för dom aktiva är också i linje med vad jag är intresserad av. Jag får då veta från webswitchen vilka som går att konfigurera då jag enkelt kan bygga upp den listan baserat på statusrapporten från webswitchen. För min tanke är att det i klienten bara ska gå att se det som går att styra. Finns den med i status rapporten så dyker den upp, annars inte. Man behöver inte titta i varje <carheater> för att se om den är enablad eller inte.

Men som sagt, det tål att tänkas på och jag kanske kommer på andra tankar senare :)

35
Allmänt diskussionsforum / Radiodelen för Nexa
« on: 2011-11-30, 08:09:26 »
Jag har monterat switchen i en normcentral av plåt i garaget så jag misstänker att det inte kommer att fungera så bra att montera in nexa-sändaren i webswitchen. Går den att modifiera så att man kan ansluta en extern antenn?

36
Allmänt diskussionsforum / Re: /carheaterstate/get API:t
« on: 2011-11-30, 07:54:13 »
Okej, det kan jag leva med :)

Ville bara kolla att det var förväntat beteende. Och jag kan se en poäng med att visa när den var inställd så att man kan se att det faktiskt blev gjort.

37
Allmänt diskussionsforum / Re: /carheaterstate/get API:t
« on: 2011-11-29, 22:04:44 »
Ny fråga/observation:

Det verkar inte som att webswitchen återställer sin status efter att tidpunkten för när den skulle starta har passerats? Exempel, jag ställer in den att starta i morgon kl.7.00. Om jag frågar efter statusen (eller kollar i webswitchen) t.ex. kl.12.00 den dagen så säger den fortfarande att den är inställd på idag kl.7.00.

38
Allmänt diskussionsforum / Re: /carheaterstate/get API:t
« on: 2011-11-29, 10:25:52 »
Det är inget problem för mig då jag vet vad jag har konfigurerat så jag kan anpassa koden därefter :)

Tänkte att det kan vara bra att ha stöd för detta om man vill skriva en fullfjädrad klient där man låter all konfiguration vara kvar i switchen så att man inte behöver konfigurera på två ställen.

I övrigt så ser det nya API:t bra ut, även om jag inte hunnit testa allt än...

39
Allmänt diskussionsforum / /carheaterstate/get API:t
« on: 2011-11-28, 22:10:01 »
Det verkar inte som att man kan se via det här API:t om ett motorvärmarprogram är avstängt. Dvs. om "Start pattern on" är satt till disabled, vilket är min tolkning av hur man stänger av ett program i switchen.

Om jag testar och bara har det första programmet aktiverat så får jag fortfarande ett komplett xml-träd för det andra programmet och jag kan inte se något där som ger en hint om att det är avstängt.

Det hade varit önskvärt med en sådan funktion. För då kan man i ett klientprogram välja att bara visa de program som är aktiva om man frågar switchen om status istället för att hårdkoda vilka program som ska visas.

40
Såg att v1.24 är ute nu och har GET support :)

41
Super! Det kommer att underlätta avsevärt om det går att läsa/styra motorvärmarfunktionen via GET :)

42
Går det att fråga webswitchen vad nuvarande inställning för "override" på motorvärmaren är inställd på utan att hämta hela sidan och gräva fram det där?

Sen verkar det som att webswitchen svarar positivt även när man skickar felaktig data för motorvärmaren via POST. Kan det stämma?

43
http://jquerymobile.org/ just nu iaf.

Tänkte att om jag ska försöka göra det här som en webbapp så kan jag lika gärna försöka göra det med något som inte blir iPhone specifikt. Även om jag aldrig kommer att skaffa någon annan mobil ;)

44
En webbapp är en HTML-sida med eller utan Javascript som man accessar via webbläsaren som sen sparas ner lokalt på den enhet man använder. Det fungerar mer eller mindre lika på alla webbläsare som stödjer HTML5 eller offline-cache. I mitt fall så har jag använt ett ramverk som stödjer en mängd olika plattformar, iPhone, iPad, Andriod m.m., förutom en viss komponent som än så länge efterlikar en komponent som är iPhone specifik. Tanken är att när jag är klar så ska alla script/bilder/html m.m. sparas ner på enheten vid första besöket så att den inte behöver hämta hem det varje gång. Efter det så är det bara ren kommunikation mot webswitchen.

Enda nackdelen med en webbapp är som jag nämnde tidigare att webbläsaren inte får kontakta någon annan server än den som man har laddat hem webbsidan från. I det här fallet är det inte webswitchen så den server som jag har webbsidan på måste ha en proxy som kan slussa kommunikationen vidare från webbappen till webswitchen.

Det verkar som att man kan gå runt kravet på proxy om man bara klarar sig med GET men i det här fallet så används POST och då fungerar det inte. Idealet hade varit om man kunde signera en webbapp men den enda webbläsare som verkar stödja något sådant i dagsläget är Firefox.

45
Prototypen fungerar tillsammans med en proxy+webswitchen ;D

Pages: 1 2 [3] 4