Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - nilrog

Pages: 1 2 3 [4]
46
När jag packade upp webswitchen så var inte plastbitarna som sitter vid kontakten för batterieliminatorn borttagna så det gick inte att ansluta den. Lätt fixat dock :)

Men jag såg då att bredvid kontakten så finns två skruvterminaler som är märkta med 35 & 36. Vad jag förstår kan man även använda dom för att ansluta strömförsörjning. Men det framgår inte tydligt vilken som är + och -, eller spelar det ingen roll?

47
Konfiguration av Webswitchen / Re: NTP konfiguration
« on: 2011-10-26, 08:40:23 »
Aha, misstänkte att det var någoting som var "knas" för den visade allt rätt utom timmen :D

48
Konfiguration av Webswitchen / NTP konfiguration
« on: 2011-10-25, 20:46:54 »
Har fått hem webswitchen nu (snabb leverans :D ) och håller på att konfigurera den men jag vet inte om NTP-inställningen är ok. Hittar inte någon logg i switchen så att jag kan se om den lyckas kontakta NTP-servern eller inte.

Jag har iaf konfigurerat NTP-server se.pool.ntp.org och tidszon GMT+1 och övriga datorer i nätverket kan justera tiden. Men när jag kollar statusen för switchen så rapporterar den:

System time: 2011-10-25 19:35:40 Tuesday(2) yearday=298

Men klockan i Sverige är då 20:25:40. Dvs. den visar en timme fel (GMT). Ska den inte visa den tid som man har ställt in i switchen?

49
Det blev lite besvärligare än jag trodde med en webbapp eftersom javascript har vissa säkerhetsbegränsningar. Man får nämligen bara kontakta den server som man hämtat skriptet från, vilket inte är webswitchen, och besvärligast är POST. Men det går att komma runt med en liten proxy och jag måste ändå ha en server snurrande där jag kan accessa webbappen så det ska nog inte vara något problem. Annat än med tiden för att fixa det :P

Jag har en prototyp med gränssnittet klar men har inte haft möjlighet att beställa någon switch ännu så det återstår att se om det går att få det att lira ihop.

50
Okej, det låter lovande. Får ta och beställa hem en switch och labba lite :)

Tack för dina snabba svar!

51
Precis. Tiden kommer att vara olika varje dag, ibland inte någon tid alls, så baserat på hur jag tolkar att funktionen ser ut att fungera så stämmer det att "override" i princip blir det som kommer att användas hela tiden. Tanken är att ersätta ett vanligt tidur med den här webswitchen och att motorvärmarkabeln alltid får sitta i bilen. När man kommer på att man behöver bilen så tar man bara fram mobilen och ställer in tiden och bilen är varm när man behöver den :)

Mobilen är en iPhone och tanken är att göra ett enkelt gränssnitt som en "Webbapp" med HTML+Javascript där man bara ställer in avgångstiden så uppdateras switchen. Mao det man ser i switchens gränssnitt för "override" är det som jag vill kunna komma åt att styra via HTTP. Om det idag går att göra via HTTP POST så ska det inte vara något problem.

52
Oops, såg just att jag lagt den här frågan i fel forum :P

Precis, det är motorvärmarstyrningen jag menade. Kom inte på något bättre namn när jag ställde frågan ::)

Jag förstår att tanken är att switchen ska vara hjärnan. Men min tanke var att göra ett lite mer lättanvänt gränssnitt för att ställa in tiden för motorvärmaren som passar min bättre hälft. Mao en enkel mobilanpassad sida där hon lätt kan ändra tiden om så behövs utan att behöva logga in i switchen via mobilen och navigera fram den vägen.

Jag har inte införskaffat någon switch själv ännu så jag kan inte gå in och snoka i HTML-koden. Därav mina frågor :)

53
Går det att ändra inställningarna för uppvärmningsfunktionen via http? Jag hittar bara info om hur man kan styra relän, läsa temperaturer m.m. Det hade varit smidigt om man hade kunnat ändra åtminstone "Override" inställningarna via http.

/Roger

Pages: 1 2 3 [4]