Author Topic: Nätv.  (Read 10362 times)

kuggkrans

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
    • Email
Nätv.
« on: 2012-09-17, 17:12:51 »
hej

Sitter här förväntansfull med min nya webswitch 1216H har uppdaterat firmware till 2.7 via USBhar därefter ställt den på DHCP är det något mera som behöver göras för nätv. skall hoppa igång? Lan lampan på nätv. switchen tänds ej

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1829
    • View Profile
    • Email
Re: Nätv.
« Reply #1 on: 2012-09-17, 17:22:57 »
DHCP har väl iofs den nackdelen att IPn blir lite "hemlig". Har du testat använda en statisk IP? Blinkar den gröna LED:en(bredvid USB-kontakten)? Den är fortsatt åtkomlig via USB?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

kuggkrans

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
    • Email
Re: Nätv.
« Reply #2 on: 2012-09-17, 18:24:16 »
den gröna led:en bilnkar usb fortfarande ansluten, Testade en snabbis med fast ip ingen ändring. Man kan ej se 1216H i routern den har en "client list" med ip och mac adress och den dyker aldrig upp

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1829
    • View Profile
    • Email
Re: Nätv.
« Reply #3 on: 2012-09-17, 18:45:41 »
Om du kan se förväntad IP-adress+Nätmask i Setup Managern(Net Info) och har anslutit nätverkskablen(hehe!) så kan jag inte se varför den inte skulle lyckas ansluta sig till ditt nätverk.  Hmm.. Skumt..!
Always include type of hard/software and version when asking for support.

kuggkrans

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
    • Email
Re: Nätv.
« Reply #4 on: 2012-09-18, 07:56:34 »
Har nu testat med en annan router annan dator både dhcp samt fast ip.
Den bara vägrar att komunicera via tp uttaget.
När den är ansluten via usb, och kopplad till router som delar ut via dhcp så står det i setup managern
flik netinfo ">>> NETWORK DISCONNECTED! <<<
MAC       : 00:1e:fd:00:c5:b4
IP address: 0.0.0.0
Netmask   : 0.0.0.0
Gateway   : 0.0.0.0
DNS       : 192.168.0.1
"

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1829
    • View Profile
    • Email
Re: Nätv.
« Reply #5 on: 2012-09-18, 08:35:40 »
Jag antar att även de gröna och gula lysdioderna på Webswitchen bredvid nätverkskontakten är släckta?

Som en sista åtgärd kan du testa att återställa dess inställningar till "default" mha Setup Manager-programmet. Välj "Set default settings" från "Advanced-menyn och svara ja på "Är du säker"-frågan.

Om det ändå inte går och du har använt en nätverkssladd som du vet fungerar så ser jag ingen annan utväg än att du skickar den till oss så får vi kika på den.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

kuggkrans

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
    • Email
Re: Nätv.
« Reply #6 on: 2012-09-21, 11:10:56 »
nu har det löst sih trafon räckte tydligen inte till, böt ifrån en dcv 9v till en dcv 12v och nu fungerar allt utmärkt


Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1829
    • View Profile
    • Email
Re: Nätv.
« Reply #7 on: 2012-09-21, 11:13:04 »
Aha! 9 VDC borde iofs räcka som sådant, men krävs förstås att den ger nog med ström också.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

kuggkrans

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
    • Email
Re: Nätv.
« Reply #8 on: 2012-09-21, 11:23:50 »
det var inga problem med strömmen heller, lämnade 9,2 v obelastad och 9,12v belastad med 400mA. men hur som så fungerar det nu

många tack för de snabba svaren

mvh kjell