Author Topic: Bytt router, inget ljud!  (Read 3756 times)

sm6vvt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Email
Bytt router, inget ljud!
« on: 2014-02-23, 14:52:52 »
Sitter med en IC-706 i garderoben som en HAM-kollega kör från Kungsbacka sedan ett antal år tillbaka. Nu har jag bytt från sunkig ADSL till fiber 100/100 och även då bytt router till en modern gigabit som klarar nya hastigheten. Routern är en ASUS RT-N56U N600. Jag har ställt in fast Ip på RRC här 192.168.0.228 och port forwarding på 5060, 11000 och 12000,  both på alla. För övrigt samma inställningar som på gamla routern, en Linksys WRT54GL.  Allt funkar utom att det kommer inget ljud fram till andra ändan i Kungsbacka! Dödstyst! Har kämpat med detta nu i en månad! Sätter jag tillbaka den gamla routern funkar ljudet. Men då blir det inga 100/100 för mig i mitt nätverk!
HJÄLP!!
73 de Thomas SM6VVT

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2796
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Bytt router, inget ljud!
« Reply #1 on: 2014-02-23, 15:29:06 »
Hej

Var in i en sån router häromdagen, rörigare användarinterface får man leta efter. Troligen försöker den göra nått klyftigt själv när den ser att det är SIP trafik men istället blir det bara fel. Kolla om det finns nått som heter SIP ALG, finns det så skall det vara avslaget. Om inte det hjälper byt portar, vi använder numera 13000,13001,13002 för att 5060 ofta är utsatt för blockering eller nått annat tricks, som kanske i ditt fall. Kolla också att du har senaste firmwaren i routern. Det är inte alls ovanligt att den version som dom levereras med har såna buggar att dom inte funkar, men det brukar oftast lösa sig om det finns en uppdatering.

/micke

sm6vvt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Email
Re: Bytt router, inget ljud!
« Reply #2 on: 2014-02-24, 11:27:03 »
Hej.
SIP ALG finns inte men SIP Passthrough finns och avslagen. Har senaste firmware. Osäker på det här med portar..... skall väl ändras i båda ändar? Har gjort det men nu finns ingen kontakt alls mellan panel-radio. Har det betydelse vilka portar som är på vad? Nu har jag på UDP cmd 13000, UDP Audio 13001 och SIP 13002.
/Thomas

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2796
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: Bytt router, inget ljud!
« Reply #3 on: 2014-02-24, 11:39:10 »
Hej

vet inte vad SIP pass through betyder men prova både på och av låter ju som det skulle vara nått som skall vara på. Men först måste du ordna portarna.
Dom måste vara samma i bägge RRCerna och i Routern. Dvs dom skall portforwarderas i routern. Det spelar inge roll vilken som är till vilken vi sätter default SIP=13000,audio 13001, cmd=13002

/micke

sm6vvt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
    • Email
Re: Bytt router, inget ljud!
« Reply #4 on: 2014-02-24, 16:49:05 »
Hej igen.
Nu funkar det igen! :D Hade glömt ändra port forwarding från gamla 5060 m.m. till nya portarna. "SIP passthrough" är avslagen.
Tack för hjälpen!
73 de Thomas
SM6VVT