Author Topic: Using Second NANO app  (Read 8839 times)

SV1DH

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 35
    • View Profile
    • Email
Using Second NANO app
« on: 2016-03-04, 18:40:38 »
I'm using for long NANO KENWOOD app to control my TS480 radio. A ham friend of mine will use also NANO app to control his TS480 as well.
How can I control from my phone his TS480 as well? Shall I buy another NANO app or is this configuration NOT possible altogether??
73 Costas

dj0qn

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2223
    • View Profile
    • DJ0QN / K7DX
    • Email
Re: Using Second NANO app
« Reply #1 on: 2016-03-04, 18:45:26 »
You will have to enter his SIP contact and ports (if different) into the Nano app every time you wish to
use the other RRC. This is a big pain and causes me a lot of hassle. The solution is to implement profiles,
but I requested that a long time ago and it hasn't been implemented yet.

http://www.remoterig.com/forum/index.php?topic=3980.msg18416#msg18416

73,
Mitch DJ0QN / K7DX

SV1DH

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 35
    • View Profile
    • Email
Re: Using Second NANO app
« Reply #2 on: 2016-03-04, 21:33:29 »
KS Mitch.
Tnx for info.
Such solution is problematic indeed, so we maybe have to wait for implementation of profiles on NANO app, as you proposed.
73 Costas

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1829
    • View Profile
    • Email
Re: Using Second NANO app
« Reply #3 on: 2016-03-07, 11:26:42 »
You will have to enter his SIP contact and ports (if different) into the Nano app every time you wish to
use the other RRC. This is a big pain and causes me a lot of hassle. The solution is to implement profiles,
but I requested that a long time ago and it hasn't been implemented yet.

http://www.remoterig.com/forum/index.php?topic=3980.msg18416#msg18416

73,
Mitch DJ0QN / K7DX
I know you (and others) want it all, and not only all - but also "now" ;) We are doing our best to add the requested features you people want, but our resources are not exactly those of Google etc  8)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1829
    • View Profile
    • Email
Re: Using Second NANO app
« Reply #4 on: 2016-03-31, 11:28:04 »
There is a Nano-Kenwood beta(1.5.0) available here:

https://play.google.com/apps/testing/se.microbit.kenwood

that contains both antenna selection and tuning, as well as radio site profiles(being able to save multiple sites without having to re-enter the connection info)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

dj0qn

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2223
    • View Profile
    • DJ0QN / K7DX
    • Email
Re: Using Second NANO app
« Reply #5 on: 2016-03-31, 17:57:54 »
Thanks, Jan! I will try it out over the next few days.

73,
Mitch DJ0QN / K7DX

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1829
    • View Profile
    • Email
Re: Using Second NANO app
« Reply #6 on: 2016-04-08, 08:47:13 »
Thanks, Jan! I will try it out over the next few days.

73,
Mitch DJ0QN / K7DX
How did it go?  ;)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

dj0qn

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2223
    • View Profile
    • DJ0QN / K7DX
    • Email
Re: Using Second NANO app
« Reply #7 on: 2016-04-08, 15:47:20 »
Between other priorities and the remote stations being used by others for the two DXpeditions,
I have not been able to do a full test. It looked good, however, as I was able to add the second
station and toggle between them. The only problem I had was that I still can not exit the app, it
did not exit using the Android back button and there is no exit menu item.

Once things settle down in a few days, I can test more, but it looks good so far.

73,
Mitch DJ0QN / K7DX

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1829
    • View Profile
    • Email
Re: Using Second NANO app
« Reply #8 on: 2016-04-08, 19:40:54 »
Not being able to exit using the Android back button is how it's supposed to be in order to avoid closing the app accidentally, but an exit menu/button feels like a good idea.
Always include type of hard/software and version when asking for support.