Author Topic: Telnet  (Read 7479 times)

ladekribs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Telnet
« on: 2011-03-16, 18:04:37 »
Hej,

på sidan http://www.remoterig.com/wp1216/?page_id=11 (general settings/management) ser det ut som man skall kunna konfigurera telnet porten, men när jag surfar in på webswitch ser jag inte det alternativet.

går det att konfigurera/öppna?

(hoppas verkligen det var största anledningen till att jag köpte den :-))

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1810
    • View Profile
Re: Telnet
« Reply #1 on: 2011-03-17, 08:24:10 »
Telnet är normalt inte tillgängligt. Det används i princip endast vid programutveckling/felsökning. Vad menar du med att det skulle vara inte bara en av anledningarna till att du köpte den, utan t.o.m den största? Vad hade du tänkt göra med det, hehe?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

ladekribs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Telnet
« Reply #2 on: 2011-03-17, 09:24:29 »
Oj Mycket ,
känner du till LinuxMCE ?

med linucmxe kan man styra det som styras kan, min tanke var att kunna använda webswitch för att via telnet kunna skicka Nexa kommandon till olika enheter som lampor etc, men även kunna lyssna på vad som sänds på 433,92 MHz, jag har tex X10 som även kan prata via 433,92 Mhz, då skulle jag kunna använda min Nexa fjärrkontroll till att trigga olika scenarior med en knapptryck.

Nexa dimmrar gå att sätt till en viss nivå tex 75%, och kan jag skicka mina egna kommandon, kan jag utnyttja det.

Min tanke var oxå att kunna läsa temperaturer och annat 1-wire data från webswitch in till LinuxMCE.

Vad har ni för OS i webswitch?


MVH Stefan

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1810
    • View Profile
Re: Telnet
« Reply #3 on: 2011-03-17, 09:49:21 »
Men alltså liksom... Telnet är ju inte nått annat än ett protokoll för att överföra främst text till och från en fjärrenhet. I Webswitchens fall är det så att via Telnet så kommer man åt diverse saker som testmenyer, en del inställningar, mm, dock inget alls i princip som har med styrning av reläer, inkommande och utgående  radiodata att göra. Så på det sättet kommer du inte åt något av det du eftersöker.

Det du efterfrågar är väl snarare ett generellt "gränssnitt" mellan Webswitchen och t.ex LinuxMCE som ger möjlighet till att hämta indata som temperaturer och såklart kunna styra relän och Nexa-fjärrisar. Något renodlat sådant finns det inte för närvarande, utom för att styra de fem fasta reläerna via HTTP GET-kommandon. Vi ser dock ett ökat behov för sådant så det är inte otroligt att stöd för det kommer framledes.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1810
    • View Profile
Re: Telnet
« Reply #4 on: 2011-03-17, 09:58:42 »
Glömde svara på OS-frågan. Svaret är att inget OS alls används i den.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

ladekribs

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Telnet
« Reply #5 on: 2011-03-17, 12:32:38 »
Perfekt!

Webswitch med firmware version Utopia kommer utan tvekan att sälja stort!
När kommer den?

MVH Stefan

OH2FT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 33
    • View Profile
Re: Telnet
« Reply #6 on: 2011-03-18, 08:58:26 »
Jan, det skulle vara bra att med html eller liknande enkel öppen system kunna styra releärna, even flera av dom med en click på skärmen. Då skulle man kunna fixa sin egen layout enlight behov.

Joni

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1810
    • View Profile
Re: Telnet
« Reply #7 on: 2011-03-18, 09:31:53 »
Jan, det skulle vara bra att med html eller liknande enkel öppen system kunna styra releärna, even flera av dom med en click på skärmen. Då skulle man kunna fixa sin egen layout enlight behov.

Joni
Har du sett denna sida:
http://www.remoterig.com/wp1216/?page_id=303
?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

OH2FT

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 33
    • View Profile
Re: Telnet
« Reply #8 on: 2011-03-20, 07:28:23 »
Jan, det skulle vara bra att med html eller liknande enkel öppen system kunna styra releärna, even flera av dom med en click på skärmen. Då skulle man kunna fixa sin egen layout enlight behov.

Joni
Har du sett denna sida:
http://www.remoterig.com/wp1216/?page_id=303
?

Bra. Jag kollar om det fungerar even med 1216E. Då kan man styra 32 combinationer med 5 releer. Och fixa sina egna UI-lådor per combination.
Joni