Author Topic: ic-7300 og CW remote  (Read 468 times)

la7hm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
ic-7300 og CW remote
« on: 2020-11-22, 08:31:50 »
Hei -  har benyttet remoterig løsningen i et par år med Kenwood ts480 og det har fungert utmerket. Bytter nu stasjon til en ICOM 7300 og ønsker fortsatt å kunne kjøre remote CW med remoterig produktet. Er de mulig å sette opp løsningen slik at det kun er "nøkkel ledningen" som tilsluttes stasjonen - eller må jeg benytte kabler for CI-V kontakten?

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2739
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: ic-7300 og CW remote
« Reply #1 on: 2020-11-22, 15:43:51 »
Ja du kan köra bara CW. Men användare av IC-7300 brukar nog använda CI-V också för styrningen, ICOMs eget program funkar visst inte så bra. Jag vet inte jag har inte provat

73 de micke

la7hm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: ic-7300 og CW remote
« Reply #2 on: 2020-12-10, 22:46:53 »
Takk for svar.
Har en ic-7300 og skal benytter remoterig til CW remote.
Har kabelen CI-V interface for icom.
Har ordinær kabel fra remoterig-modem til CI-V for icom.

Spørsmål:
Modemene har tidligere vært benyttet til å kjøre en TS480 remote og fungerte utmerket. Nu skal jeg benytte disse til CW mot en IC-7300. Tale skal gå via win4icom og usb-porten på stasjonen.

- Skal jeg følge oppsettet i manualen for IC-7100 eller skal jeg følge oppsette for generellt CI-V?
- Må jeg endre strippingen i modemene når jeg ikke skal kjøre tale denne veien?
- Må jeg benytte CI-V kablene i det hele tatt - er det tilstrekkelig med kabel fra modemet til nøkkelinngangen ?
- Hvilke endringer må gjøres i oppsettet ?
- Må jeg ha adapter for IC-7100?
Noen tips omkring dette hadde vært til stor hjelp.
mvh La7hm. Pål

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2739
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: ic-7300 og CW remote
« Reply #3 on: 2020-12-11, 08:48:54 »
Hej

Du kan ställa in program mode 3, Du behöver ingen CI-V kabel och du behöver inte ändra nått invändigt i någon av RRCerna då du inte använder micen.

Du kan sätta auto connect = Yes så slipper du koppla upp manuellt utan det är alltid uppkopplat

Jag skulle dock koppla RX Audio via Remoterig med 3.5 mm stereokabel. Blir ju konstigt annars att köra CW om man bara har medhörningen i lurarna.

Jag förstår inte ditt resonemang om IC-7100 det är väl IC-7300 du skall styra

/micke


la7hm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: ic-7300 og CW remote
« Reply #4 on: 2020-12-11, 09:28:13 »
takk for raskt svar - skal forsøke dette i løpet av helga.  Ja det er ic-7300 jeg skal benytte - refererte bare til eksempel i dokumentasjonen.  God helg

la7hm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: ic-7300 og CW remote
« Reply #5 on: 2020-12-11, 22:32:59 »
Får nøklet stasjonen men det kommer bare prikker ikke streker, Streker kommer som prikker. Har og stereokabel mellom stasjon og modem på radiosiden. (SP). Ingen lyd. På Remote side har jeg modem og en ordinær paddel.
Er det noe i oppsettet av key som mangler. Mvh La7hm. Pål

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2739
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: ic-7300 og CW remote
« Reply #6 on: 2020-12-11, 22:37:48 »
du måste koppla CW kabeln till en straight key ingång, det låter som om du kopplat till en paddel ingång på radion.
det behövs inga andra inställningar för ljudet än du hade för TS-480.

/micke

la7hm

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: ic-7300 og CW remote
« Reply #7 on: 2020-12-14, 16:28:19 »
Takk for hurtig og god hjelp - nu fungerer dette etter å ha satt icom 7300 til rett nøling. 

TF3OM

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: ic-7300 og CW remote
« Reply #8 on: 2021-01-20, 13:49:52 »
Hej Pål !

(Sorry for the English. I read Norsk, Svenska & Dansk without problems, but have problems when writing).

As I have been using TS-480 with remoterig for 3 years with my remote station at Geysir geothermal site operating from my home near Reykjavik, and I also have unused IC-7300 plus RS-BA1 and RC-28, I would appreciate to learn a few things about your experience. (I have not used the IC-7300 in remote setup).

Now I am thinking:

Should I sell my TS-480 and use my C-7300 plus RS-BA1, RC-28, as well as the Remoterig boxes for CW . . .  ?

What is your experience? Do you like your remote opeation better after chnging to IC-7300 ?



Best regards,
Agust, TF3OM, (TF3OM/SM7 from Lund in 1969-1971).
https://www.qrz.com/db/tf3om

(Please answer using your Norsk).