Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - sm4unj

Pages: [1]
1
iPhone App / Appen borta från App store.
« on: 2018-05-31, 18:43:43 »
Vi försöker förgäves ladda ner iPhoneappen men den verkar inte finnas kvar längre.

2
Allmänt diskussionsforum / Nya funktioner?
« on: 2015-08-17, 00:19:06 »
Hej!
Sitter och klurar på lite styrprogram och kommer på två funktioner som skulle vara bra när man gör ett ACP.

1- Slumpmässig tändning av lampor. Bra om man har Nexa till belysning. Om man då kan ställa slumpvis belysning vid mörker och mellan givna tidsintervaller så lurar man kanske någon tjuv.

2- Jämförelse av olika temperaturer. Bra om man ska bygga tex pumpstyrning för solfångare. Då vill man ju att pumpen bara ska gå om det finns någon värme att hämta och det vet man genom att jämföra temperaturen i poolen och solfångaren.

//Magnus

3
Allmänt diskussionsforum / Systemtiden fel.
« on: 2015-08-06, 21:06:03 »
Kom hem till huset idag och anade att allt inte stod rätt till med webswitchen. Loggade in och fick se detta:
System time: 2598-04-12 18:35:42 Saturday(6) yearday=418 DST=Active

HUr kan det ha blivit så?


//Magnus

4
Allmänt diskussionsforum / Logiska ingångar?
« on: 2014-10-15, 11:17:52 »
Jag har planer på att utöka min hemautomation ytterligare. Idag styr jag ytterbelysning/julgransbelysning, motorvärmare och bastun med min WS.

Jag har även via 1-wire anslutit ytterligare ingångar och utgångar, vilket fungerar till belåtenhet.

NU har jag planer på att utöka systemet med en Raspberry Pi som via GPIO, USB och annat kan styra det mesta.

WS har möjlighet att styra NEXA och dessa utgångar går att konfigurera utan att något radiokort finns installerat i WS. Eftersom  dessa utgångar går att programmera i WS samt styra/läsa status via http innebär detta i praktiken att det finns 25 logiska utgångar/flaggor som kan plockas upp tex av en Raspberry pi.

Det som jag saknar är någon funktion som skulle kunna användas på samma sätt för att skapa logiska ingångar/vippor som skulle kunna sättas till hög eller låg via http-kommandon på samma sätt som utgångarna.

Egentligen motverkar detta er affärsidé lite eftersom det i praktiken enklaste vore att skaffa fler webswitchar och sen låta dem prata med varandra, men eftersom möjligheten redan finns till hälften klar så vore det roligt om det gick att tillämpa fullt ut. 

5
Allmänt diskussionsforum / Larm vid tappat 1-wireobjekt.
« on: 2014-09-27, 22:32:40 »
Jag noterade att det numera går att se status för alla 1-wireobjekt. Går det att gå ett steg längre och skicka ett larmmail om att webswitchen tappat kontakten med ett eller flera 1-wireobjekt?

6
Andriod App / Större flikar
« on: 2012-10-12, 16:28:49 »
Går det att göra flikarna/raderna där man väljer IP-adress eller override på motorvärmarstyrning större? Det är lite svårt att träffa rätt rad när man ska välja vilken motorvärmare som man vill ändra. Jag Känns lite snopet när det finns hur mycket plats som helst på displayen.

7
Som jag har förstått det så kan man koppla ihop två webswitchar sida vid sida med en sladd emellan korten och sen göra den ena som master och den andra som slave.

Jag kommer på sikt att behöva fler än fem utgångar och två ingångar och att "stacka" vore då en lösning. Men installationsmässigt vore det mer fördelaktigt att ha en i huset och en i garaget och ha båda kopplade till nätverket.

Går detta att lösa? Det vore fint att kunna göra den ena som master och ange IP-adressen på slaven i setupmenyn och naturligtvis även ange masterns ip-adress i slaven.

Visst kan jag köra två webswitchar helt oberoende av varandra, men vitsen är att kunna dela vissa ingångar och givare. Nätverk kommer att finnas både i garaget och i huset.

//Magnus


Pages: [1]