Author Topic: Får inte tiden att stämma, hur gör jag?  (Read 20006 times)

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
    • View Profile
    • Email
Får inte tiden att stämma, hur gör jag?
« on: 2012-09-17, 20:36:08 »
Jag får inte tiden att stämma...

System time: 2039-04-06 0:01:52 Sunday(0) yearday=409 DST=Inactive

Jag förmodar att det är detta som gör att jag inte kan använda några ACP, hur ställer jag in detta?
Jag tycks ha letat överallt i hjälp avsnitten men hittar inget, hittar heller inget ställe att ställa in det på förutom att jag ställt gmt till +1 och sommar/vinter tid enligt beskrivningen, har startat om många gånger och provat bytt mellan firmware 2,7 och 2,6 ett par gånger utan resultat. Säkert har jag missat något enkelt men vad? Det är en 1216H

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1829
    • View Profile
    • Email
Re: Får inte tiden att stämma, hur gör jag?
« Reply #1 on: 2012-09-18, 08:38:10 »
Du måste ange en NTP-server som den kan hämta tiden ifrån. Se sidan:

http://www.webswitch.se/wp/?page_id=501

Det kräver också att du har angett en DNS-server.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
    • View Profile
    • Email
Re: Får inte tiden att stämma, hur gör jag?
« Reply #2 on: 2012-09-18, 15:04:38 »
Ok.. Har googlat lite om detta (är inte så hemma på detta tyvärr) och gjort följande:

La till ntp.kth.se i ip settings
"startade upp" dns grejen
försökte lägga in dns grejen i routern

se bifogad fil, vad har jag missat?

« Last Edit: 2012-09-21, 10:42:45 by Persson »

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1829
    • View Profile
    • Email
Re: Får inte tiden att stämma, hur gör jag?
« Reply #3 on: 2012-09-18, 15:38:26 »
Aha, ok! Nej, du behöver inte Dynamic DNS-grejen(DDNS) till det. Det som krävs är att "vanliga" DNS Server-inställningen har en IP-adress som pekar på en åtkomlig/giltig DNS-server, oftast är den IP-adressen din routers. Du har angett 81.232.56.5, varför det?

Sen har du angivet IP 192.168.1.2, men gateway 192.168.0.1. Det vanliga hade väl varit att om Webswitchens IP-adress är 192.168.1.2 så är Gateway:ens 192.168.1.1.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
    • View Profile
    • Email
Re: Får inte tiden att stämma, hur gör jag?
« Reply #4 on: 2012-09-18, 16:00:48 »
Jag testade att ange den adressen då jag fick den genom dynamiska dns grejen i routern... Vild chansning helt enkelt  ;D

har nu ändrat som du skrev, det ska alltså räcka? Inget annat?
« Last Edit: 2012-09-21, 10:42:18 by Persson »

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
    • View Profile
    • Email
Re: Får inte tiden att stämma, hur gör jag?
« Reply #5 on: 2012-09-18, 16:03:31 »
HA! Nu funkar det enkelt, tack för hjälpen!

Förmodligen hade jag fel ip sen jag bytt router eller nått?

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1829
    • View Profile
    • Email
Re: Får inte tiden att stämma, hur gör jag?
« Reply #6 on: 2012-09-18, 16:08:49 »
Som sagt, DDNS och DNS är två skilda saker. DDNS används för att du ska kunna komma åt Webswitchen från Internet mha ett "värdnamn" som alltid är detsamma, oavsett om du t.ex har ADSL där din externa IP-adress kan ändras.

DNS däremot används av själva Webswitchen till att t.ex omvandla det värdnamn du angav som NTP-server(ntp.kth.se) till den IP-adress som behövs för att Webswitchen ska kunna kommunicera med den. Webswitchen frågar alltså DNS-servern vilken IP-adress ett visst värdnamn har.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
    • View Profile
    • Email
Re: Får inte tiden att stämma, hur gör jag?
« Reply #7 on: 2012-09-18, 21:20:44 »
Aha, googlade runt lite om det också men det verkar som om jag inte kommer kunna köra den på distans med DDNS, jag har telias Thomson router, vill inte ha någon annan heller då åskan tar min router nån gång per år ibland :P

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1829
    • View Profile
    • Email
Re: Får inte tiden att stämma, hur gör jag?
« Reply #8 on: 2012-09-19, 08:28:31 »
Det borde gå, men verkar krävas lite (väl) avancerade åtgärder  ;)
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
    • View Profile
    • Email
Re: Får inte tiden att stämma, hur gör jag?
« Reply #9 on: 2012-09-20, 12:33:10 »
Om du vill göra en guide eller liknande för andra med samma router (vi är ju ett par stycken som har denna) så ställer jag gärna upp som försöks kanin, du kan få full access till mitt nätverk bara du talar om hur jag ska göra.  :P

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1829
    • View Profile
    • Email
Re: Får inte tiden att stämma, hur gör jag?
« Reply #10 on: 2012-09-20, 12:45:08 »
Jag googlade själv runt och såg att andra har samma problem, men att en del har fixat det. Hittar dock inte nu vilken sida det var.. Vilken modell av Thomson-burk har du?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
    • View Profile
    • Email
Re: Får inte tiden att stämma, hur gör jag?
« Reply #11 on: 2012-09-20, 14:54:55 »
Det är en Thomson TG789vn


Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1829
    • View Profile
    • Email
Re: Får inte tiden att stämma, hur gör jag?
« Reply #12 on: 2012-09-20, 15:58:51 »
Här:
https://forum.tewss.telia.se/topic/5159-hur-man-gor-en-portforward-i-thomson-tg789vn/
är nån som verkar ha lyckats. Kanske det funkar för dig?
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Persson

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
    • View Profile
    • Email
Re: Får inte tiden att stämma, hur gör jag?
« Reply #13 on: 2012-09-20, 17:02:13 »
Nu har jag testat lite igen, följde guiden och valde port 80 på båda och har sen tilldelat den till webswitchen (tror/hoppas jag)

Sen tog jag dynamiskdns grejen från webswitchen och la in det som jag tror jag ska göra i dynamiskdns grejen i routern men jag vet inte riktigt vad det blev av det... Kolla mina bilder ;D Jag får uppdateringsfel, vad har jag gjort nu?
« Last Edit: 2012-09-20, 17:32:33 by Persson »

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1829
    • View Profile
    • Email
Re: Får inte tiden att stämma, hur gör jag?
« Reply #14 on: 2012-09-20, 17:17:36 »
Du har nog "mixat" din routers dynamisk DNS med den som finns i Webswitchen. De två är skilda saker men med samma funktionalitet, så antingen använder du det ena eller det andra men inte bägge. (Det går iofs, men behövs inte) Den som finns i routern kräver något annat konto än det vi tillhandahåller för att funka. Men som sagt, antingen använder du den som är i routern eller så den som är i Webswitchen. Den som är i Webswitchen är lättare (och gratis)  ;)
Always include type of hard/software and version when asking for support.