Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - SM5DXU

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9
76
Konfiguration av Webswitchen / Rek. Web Server Ports
« on: 2014-10-26, 00:15:28 »
När man har flera enheter med webbinterface i ett lokalt remote nätverk, i mitt fall förutom router och Radio RRC även en WebSwitch och (än så länge) en Antenna Switch, vilka Web Server Ports rekommenderar ni att man hugger till med? Själv har jag port 80 på RRC och 8090 för fjärradministration på routern. Är det ok med förslagsvis 8082, 8084 och 8085?

/ Göstha

77
Jag har tyvärr inte gjort backup på inställningarna, men har kollat dem och de ser ut som de gjorde tidigare.

/ Göstha

78
Omkring 10 min efter att jag kopplat upp fjärrförbindelsen efter en längre tids (exempelvis över natten) avstängning, börjar det hacka i ljudet, avbrotten blir längre och längre, emellanåt tänds röda lampan på Control RRC, och slutligen går förbindelsen ner helt och hållet. Detta händer varje gång sedan omkring en månad, utan undantag. Sedan jag brutit strömmen till både Control RRC och remote-anläggningen, och startat om alltsammans igen, fungerar allt utan problem hur länge som helst!

Jag har provat att endast starta om Control RRC, men då kopplar den inte upp. Control RRC kopplar inte heller upp om jag bara startar om remote. Any ideas?

/ Göstha

79
Hör det inte till det normala att man installerar en "mackapär" i taget så att man då kan ställa om adresserna en och en?  8)
Det har du givetvis rätt i, förlåt! Jag hade en tanke på att kolla IP-adressen först, innan jag kopplade in 1289:an, men "raskt kopplat ..."  ;)

/ Göstha

80
Måste antennreläet (1289) vara anslutet till COM1 på Radio RRC med en seriekabel för att kunna automatstyras, eller kommer det att kunna fungera via webbinterfacet?

Jag tänker placera reläet ute i en ouppvärmd men väderskyddad bod, så att jag slipper dra in fler än en antennkabel i huset. Nu tillkommer det 12 V- och nätverkskabel i stället, men de är smidigare än ytterligare en eller två RG-213, föreställer jag mig...

/ Göstha

81
Jag upptäckte precis att det är samma förinställda (default) IP-adress på WebSwitch 1216H som på antennreläerna 1269 och 1289. Får jag föreslå att ni informerar om den saken, så att nya användare ställer in skilda adresser innan fler än en av enheterna jackas in på samma lokala nätverk.

Lyckligtvis vållade det inget huvudbry när jag råkade ut för att nätverket "nitade".

73 / Göstha

82
Såvitt jag har förstått kan remoterigs antennrelä programmeras att "automagiskt" välja antenn utifrån vilket frekvensband man har ställt in på radion. Detta förefaller dock begränsat till ett specifikt urval av radiomodeller (Advanced settings), exempelvis inte min Yaesu FT-847.

Om man har "rätt" radio, fungerar det då lika smidigt även vid lokal drift utan dator, förutsatt att Radio RRC är påslagen?

/ Göstha

83
Allmänt diskussionsforum / Re: Trådlös anslutning igen
« on: 2014-09-30, 09:53:38 »
Trådlöst i all ära, men allt som inte är batteridrivet bör ha en trådad anslutning. Jag körde själv trådlöst som nödlösning till min webswitch och jag hade problem med att det gick segt och att jag tappade kontakten titt som tätt. Sen jag drog fram nätverkskabel har jag inte haft några som helst problem och den svarar mycket snabbare.
Man får anpassa sig till vad som är lämpligt på sitt remote QTH. Min son skulle inte gilla att behöva borra upp till övervåningen i huset.

/ Göstha

84
Allmänt diskussionsforum / Re: Trådlös anslutning igen
« on: 2014-09-30, 09:42:37 »
Hej
jag vet inte riktigt vad du syftar på ? om du menar om om Webswitchen skall få WiFi anslutning så är det inte aktuellt. Men det är ju inget problem det finns ju massor av billiga WiFi klienter som man kan ansluta den till  tex Netgear WG 602, Asus EA-N66 och många fler.

73 de micke

Det fungerar utmärkt med en Asus EA-N66. Tack!

/ Göstha

85
Allmänt diskussionsforum / Re: Ham-M rotorstyrning
« on: 2014-09-29, 15:56:21 »
Det var precis vad det gör! Återkommer med erfarenheter om någon vecka.

73 / Göstha

86
Allmänt diskussionsforum / Re: Ham-M rotorstyrning
« on: 2014-09-29, 13:09:35 »
Att rotorn kan betecknas som antik är själva anledningen till min första fråga.

Vilken inimpedans har +-Pot på reläkortet?
... Glöm frågan, jag hade inte läst innantill.  :D

/ Göstha

87
Allmänt diskussionsforum / Re: Ham-M rotorstyrning
« on: 2014-09-29, 00:14:56 »
Nu har jag köpt en webswitch och beställt ett 1216L interface. Så i kväll tittade jag i Owner's Manual till Ham-M http://www.bunkerofdoom.com/lit/HAM_M_ROTORS.PDF och blev aningen fundersam när jag studerade schemat, Fig. 3.

Hur skall jag ansluta +- Pot på reläkortet så att spänningen aldrig överstiger 16 V? Det ligger 21 V över potentiometern.

Det skulle egentligen behövas ytterligare ett relä om rotorkontrollenheten, på samma sätt som vid manuell styrning, ska bli helt spänningslös när rotorn inte arbetar. Men det kanske ställer till det för fjärrstyrningen? Nätspänningen till hela anläggningen fjärrstyr jag med en SmartSwitch.   

73 / Göstha

88
Jag har upptäckt ett mycket märkligt fenomen hemma vid Control RRC.

Innan förbindelsen är uppkopplad når jag utan vidare båda kontrollenheternas webbinterface, men när de väl är "connectade" når jag bara Radio RRC. Då går det inte ens att pinga Control RRC, trots att den befinner sig på samma lokala trådlösa nätverk som datorn. Ändå fungerar ljud- och CAT-överföringen ...

... Så här har det betett sig alltsedan jag fick igång förbindelsen via det nya bredbandet (och den nya routern) på mitt remote QTH, aldrig på det "gamla" 4G-bredbandet. Any bright ideas?

73 / Göstha

Nu kommer jag över huvud taget inte åt webbinterfacet på Control RRC, oavsett när i uppkopplingsförloppet jag försöker. Jag hade tänkt prova med andra inställningar för RX jitter och Audio packet size för att eventuellt slippa "hack i ljudet", men tji fick jag.  :(

/ Göstha

89
Konfiguration av RRC 1258 / Re: Ljudet hackar trots 100Mbit
« on: 2014-09-05, 20:04:31 »
Om PCn tar all bandbredd så blir det så. Det bästa är ju att reservera bandbredd för RRCn med QoS om routern stödjer, eller på annat sätt begränsa så att inte PCn kan få all bandbredd. Har inte routern nån sån möjlighet så kan ju prova öka jitterbuffer size och jitterbuffer delay i Control RRC, men det är som att gå runt det egentliga problemet.

/micke

För vilken RRC ska man reservera bandbredd med QoS på vilken router? Jag har också drabbats av "hack" i ljudet, både vid sändning och vid mottagning.

/ Göstha

90
Tack Jan!

Nu slår jag av strömmen till utrustningen. Skicka ett SMS om du vill testa något.

73 / Göstha

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9