Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Gflygt

Pages: [1]
1
Jag försökte nog direkt på adressen bara

Jag ska testa med den andra o se vad jag får.

Fast nu kan jag inte testa på ett tag. Burken finns på plats för elektrikern att installera. Jag återkommer om jag inte lyckas. :-)

Gunnar

2
Jag provade den koden, och det enda svar jag får är att sidan har "frames". Så jag måste nog vara mer precis med vilken del jag anropar.

I och för sig så spelar det inte så stor roll, att websidan inte har lösenord, eftersom jag inte kommer att anropa den från Internet. Jag kommer att köra curl när jag går remote, via min temperaturlogger, som jag kommer åt via ssh. Websida kommer jag bara anropa i mitt lokala LAN på landet.

Men som en princip, så vore det mycket mer tillfredsställande att ha sidan lösenordsskyddad, och göra korrekta anrop med cURL. :-)

Gunnar

3
Hallå!

Har någon här i forumet använt curl, för att skicka exempelvis reläpåslag till webswitch.

När jag kör 'curl http://ip-adress/relaycontrol/on/1' så får jag till svar '401 Unauthorized'

Jag måste med andra ord logga in på webswitch, eller snarare skicka med inlogg via curl.
Har aldrig testat det förut, o behöver lite hjälp på vägen. Om det ens är möjligt?
.
.
.
Har läst på lite, och det går ju att lösa på två sätt. Det enkla, är att ta bort inlogg o lösenord, och sen skicka kommandot.

Det andra sättet är, att via curl skicka kommando för att via loginrutan göra ett inlogg, och sen skicka min on-off-sträng.

Någon som har gjort detta?

Gunnar

4
Jag beställde extended i vilket fall, så den delen behöver jag ju inte bry mig om. Nu är det bara spännande paketöppning som kvarstår ;-)

Gunnar

5
Kan man göra firmwareuppdatering via webgränssnittet?

Och en undran till. Är det möjligt att uppgradera den enkla versionen till extended?

Gunnar

6
Ahh det löser sig i alla fall, eftersom jag kan logga in med ssh på min temperaturlogger, o sen köra curl från den.

Gott!

Gunnar

7
Min fråga gällde ju webswitch, och då kanske man inte vill att kreti o pleti ska kunna logga in o slå av värmen exempelvis! ;-)

8
Ser att man kan skicka kommandon till webswitch via http://adress/.../... Etc

Kom då på att jag kan ansluta till min minipece på landet med ssh, och köra curl för att skicka kommandon till webswitch (ja, jag jobbar med websäkerhet;), så att jag slipper använda oskyddad http via Internet. Hur ser kommando ut för att skicka slutning till ex.vis relä 1?

Jag blir mer o mer intresserad av denna produkt. Beställer snart, när jag fått svar på alla mina frågor. ;-)

Gunnar

9
Vad för säkerhet kan man sätta upp för anslutningen mot Internet? Jag gissar att burken kör på port 80. Finns möjlighet att sätta upp SSL-anslutning? Eller kan man fritt välja vilken port http ska köras på? Inloggning med namn o lösenord, eller?

Jag vill ju kolla innan jag lägger en order.

Gunnar

10
Allmän diskussion / Re: Windowsbefriad
« on: 2013-10-12, 15:53:23 »
Blev lite orolig där. Ska genast placera en order.  ;D

Gunnar

11
Allmän diskussion / Windowsbefriad
« on: 2013-10-12, 11:31:18 »
Min undran är bara. Vad MÅSTE jag ha Windows till, för denna hårdvara (webswitch 1216H)? Jag är helt windowsbefriad och tänker nog inte bli med Windows framgent heller! Får väl låna för basinstallation.

Pages: [1]