Author Topic: K3 + K3 and no connession  (Read 9592 times)

i1fqh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
    • Email
Re: K3 + K3 and no connession
« Reply #15 on: 2014-02-04, 22:50:40 »
Yes is on the back of the radio but pin 7 of the radio ACC it is not phisically connected to the RRC through the cable..
If I not mistaken cable E3c use only pin 1,8,5

OK I have to measure if voltage on pin 7 of the rear ACC radio  connector goes LOW...How Low?

Tnx
Franco

I remenber the problem - Remote radio do not goes On but goes OFF

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2818
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: K3 + K3 and no connession
« Reply #16 on: 2014-02-04, 22:59:39 »
ok  it's pin 8 in ACC connector which is power on I miss read it

/mike

i1fqh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
    • Email
Re: K3 + K3 and no connession
« Reply #17 on: 2014-02-04, 23:19:04 »
I opened the radio...difficult (impossible) to measure volt on pin 8.. No other way??

Setting check

CONTROLL IO settings

IN0 mode          l/0
OUT0 mode     l/0   
OUT1 mode     l/0
OUT2 mode   l/0
USB RTS as PTT  DISABLED
   
USB DTR as CW DISABLED


-----------------------------------------------

RADIO CONTROLL IO SETTING

OUT0 mode   CONNECT
OUT0 on/off   OFF
    
OUT1 mode   CONNECT
OUT1 on/off   OFF
    
OUT2 mode   CONNECT
OUT2 on/off   OFF

All  OK??

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2818
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: K3 + K3 and no connession
« Reply #18 on: 2014-02-04, 23:33:10 »
Hi

You do not have to open the radio just open the plastic housing on the connector. Only OUT0 need to be set to "Connect". You can look at the status page in the Radio-RRC when the connection is down output 0 should show "low", when you then press the PWR on button on the Control-K3 the yellow LED on the AUX/MIC connectors should both be ON. If you now refresch the status page in the Radio-RRC the Output 0 should show "high" and the remote K3 should start. If you measure on pin 8 it should be high when disconnected and 0V when connected. Email me info so I can login to your Radio-RRC from here.

/mike

i1fqh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
    • Email
Re: K3 + K3 and no connession
« Reply #19 on: 2014-02-05, 00:13:50 »
OK now zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...............


Tnx and good night
Franco i1fqh
73

i1fqh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
    • Email
Re: K3 + K3 and no connession
« Reply #20 on: 2014-02-05, 22:18:54 »
G.e.Mike....

still here..

YES when I press the PWR  button on the Control-K3 the yellow LED on the AUX/MIC connectors (radio controll) goes ON (not the red)

 -Status Output 0 change from low to high

but radio remain off..

Franco


Status of the "radio" remain OFF also when radio is ON
« Last Edit: 2014-02-05, 22:25:02 by i1fqh »

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2818
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: K3 + K3 and no connession
« Reply #21 on: 2014-02-06, 22:32:37 »
Ok tghen you need to measure the voltage at the ACC connector. Also check the cable with an ohm meter so it's OK

/ Mike

i1fqh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
    • Email
Re: K3 + K3 and no connession
« Reply #22 on: 2014-02-08, 22:15:34 »
Ok g.e.Mike

When remote power switch "on" no volt on pin 8 acc. connector of radio - when send "off" read 4,7 volt on pin 8 and radio goes off
 
Franco i1fqh

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2818
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: K3 + K3 and no connession
« Reply #23 on: 2014-02-09, 10:39:08 »
Ok

Then the RRC and the cables are OK. I will ask Elecraft if they have any idea about why the K3 doesn't start.

If you have two K3s you may change them and see if there is any difference

73 de  mike

i1fqh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
    • Email
Re: K3 + K3 and no connession
« Reply #24 on: 2014-02-09, 11:11:02 »
Yes done....same problem..
Attention when switch ON on remote no Volt(pin8) on radio acc when switch OFF on remore 4.7 volt (on PIN8) radio acc pin..

We need also 4.7 volt to switch On the radio or not???

Franco

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2818
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: K3 + K3 and no connession
« Reply #25 on: 2014-02-09, 14:51:11 »
There is a open collector transistor output in the RRC which connect the ACC pin to GND, then the K3 should start. So it's OK, I have no idea about why the K3 do not start up, I have never heard anyone having problem with that either. You mean that nothing happen at all ? No light in the display or anything ?

/mike

i1fqh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
    • Email
Re: K3 + K3 and no connession
« Reply #26 on: 2014-02-10, 22:24:21 »
MMMMMMMMMMMMMMM...........................

what you think..You can check my radio box from remote??
Last chance - if not working I retourn the box to you for a factory check

Franco i1fqh

sm2o

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2818
    • View Profile
    • sm2oan
    • Email
Re: K3 + K3 and no connession
« Reply #27 on: 2014-02-10, 22:26:45 »
Hi

Chek your emails, I have forwarded a email from Elecraft

/mike