Author Topic: Problem with Connection since RRC Nano Service 2.0  (Read 15248 times)

SV1DH

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 35
    • View Profile
    • Email
Re: Problem with Connection since RRC Nano Service 2.0
« Reply #15 on: 2015-08-12, 16:50:08 »
Further to above mentioned remarks, I have on my Radio RRC1258 S/W V2.83 installed at the moment.
Need I to install V2.86 to have the above latest NANO updates working??
There is no such instruction on RRC S/W update page...

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1828
    • View Profile
    • Email
Re: Problem with Connection since RRC Nano Service 2.0
« Reply #16 on: 2015-08-12, 17:09:27 »
I have almost the same problem after late updates, but even worst. I CANT connect anymore, even after reboots. The app indicate CONNECTED but no audio nor frequency indication. Also DISCONNECT works OK but nothing more.
Setup here is the same as long ago SONY XPERIA T3 and latest, installed yesterday, updates of NANO-S 2.0.2 and NANO-K 1.2.2.
Any advice, pse??
A general advice is to always include what the RRC's connection status is when attempting to connect.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

Jan (Microbit)

  • Software Developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1828
    • View Profile
    • Email
Re: Problem with Connection since RRC Nano Service 2.0
« Reply #17 on: 2015-08-12, 17:12:17 »
Further to above mentioned remarks, I have on my Radio RRC1258 S/W V2.83 installed at the moment.
Need I to install V2.86 to have the above latest NANO updates working??
There is no such instruction on RRC S/W update page...
It should work with 2.83 too. 2.85 had a bug though. But it's always better to use the latest versions when trying to debug issues like this.
Always include type of hard/software and version when asking for support.

sm2sum

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 48
    • View Profile
    • Email
Re: Problem with Connection since RRC Nano Service 2.0
« Reply #18 on: 2015-08-12, 20:02:27 »
Updates made it work again

K3 twin + samsung tab 4 or samsung S4 both fine now.

Great job...Tnx

Peder
K3 twin
Mobile internet
Dovado router

dl2nd

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
    • View Profile
Re: Problem with Connection since RRC Nano Service 2.0
« Reply #19 on: 2015-08-12, 21:00:29 »
@SV1DH

What ist your Radio ?
Have you got a Kenwood TS-2000 ?
 

« Last Edit: 2015-08-12, 21:03:16 by dl2nd »
RRC 2.91, Galaxy Note 3 with Android 5.0, Kenwood (K) Nano (TS-2000), RRC-Micro 1274B

roland

  • Guest
Re: Problem with Connection since RRC Nano Service 2.0
« Reply #20 on: 2015-08-13, 08:28:17 »
Have you updated you RRC Firmware to latest version?

SV1DH

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 35
    • View Profile
    • Email
Re: Problem with Connection since RRC Nano Service 2.0
« Reply #21 on: 2015-08-13, 08:50:00 »
KM all
Uwe, my remote radio is TS480.
Ronald, Im still using Radio RRC S/W V2.83; shall I update to V2.86 ANYWAY, pse??
I checked the CON/DISCON status of Radio RRC before and after connection tests and all responded OK, but still no audio/freq indications...
Regards
Costas

roland

  • Guest
Re: Problem with Connection since RRC Nano Service 2.0
« Reply #22 on: 2015-08-13, 09:01:49 »
@SV1DH
2.83 should work. However it sure helps if latest version is installed when solving problems.
So I would recommend to install 2.86 and test again. If the problem remains, please send
me an email with the settings you are using so I can make a call to your RRC from here and
see what's going on.


dl2nd

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 50
    • View Profile
Re: Problem with Connection since RRC Nano Service 2.0
« Reply #23 on: 2015-08-13, 09:21:49 »
Thank you, Costas,

I you have had a TS-2000, the newest radio firmware should be installed.
Just an idea.

Uwe
RRC 2.91, Galaxy Note 3 with Android 5.0, Kenwood (K) Nano (TS-2000), RRC-Micro 1274B

SV1DH

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 35
    • View Profile
    • Email
Re: Problem with Connection since RRC Nano Service 2.0
« Reply #24 on: 2015-08-14, 12:51:27 »
It seems that the RS232 cable from TS480 to RRC Radio unit COM2 was loose.
After fixing it all looks working OK now.
Using here SONY XPERIA T3, NANO-K 1.22, NANO-S 2.02 and RRC1258 Radio unit s/w V2.86
Roland, tnx again for advice...
Regards
Costas
« Last Edit: 2015-08-14, 12:56:30 by SV1DH »

K1IKE-Joe

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 94
    • View Profile
    • Email
Re: Problem with Connection since RRC Nano Service 2.0
« Reply #25 on: 2015-08-25, 03:39:01 »
I was using my Nano today to do some testing at our remote site.  The Nano was working, but it appears that an automatic update was done while I was at the site.  Now the Nano will not work, will not connect to the site radio.

I don't remember setting this up for automatic updates.  My Nextbook was off for a couple of weeks. 

What do I do now?

Joe, K1ike

K1IKE-Joe

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 94
    • View Profile
    • Email
Re: Problem with Connection since RRC Nano Service 2.0
« Reply #26 on: 2015-08-25, 04:18:15 »
I found the problem.  When 2.0 AB loaded it did not copy the SIP Contact info properly from the previous version.  The DDNS server domain name had an error in it.

It is now working, but the operational page does not stay put.  Turning the frequency dial and volume control sometimes ends up swiping the screen back to the setup page.  I'm still looking for a fix for this.  This is my first Andriod device, so it may be operator error.  The previous version of Nano did not do this.  I'm using a Nextbook NX7000QC with Andriod Version 4.4.2

Joe, K1ike 

roland

  • Guest
Re: Problem with Connection since RRC Nano Service 2.0
« Reply #27 on: 2015-08-25, 08:17:07 »
Place the finger on the tuning wheel and the drag it outward outside the wheel and then rotate. This way you wont swipe while tuning.

K1IKE-Joe

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 94
    • View Profile
    • Email
Re: Problem with Connection since RRC Nano Service 2.0
« Reply #28 on: 2015-08-25, 14:10:25 »
I will try that.

The App now always opens to the setup screen.  This is different from the previous App.  Is this normal?

roland

  • Guest
Re: Problem with Connection since RRC Nano Service 2.0
« Reply #29 on: 2015-08-25, 15:28:50 »
Not really. That was an oversight in that release. Will be corrected in next.